Caci de n-ar fi, nu s-ar povesti

Trimis la data: 2013-11-13
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 8
Nota: 7.97 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 23kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
"Timpul va ajunge la zero, clima se va schimba dramatic, iar ADN-ul uman va fi reprogramat. Pe masura ce ne apropiem de anul 2012, vor avea loc mai multe schimbari la nivelul planetei, care vor provoca modificari radicale si bruste de clima si vor duce la anarhie", se arata intr-un raport al Pentagonului. Teoria este sustinuta de mayasi, care prevad ca "sfarsitul timpului" va avea loc pe 21 decembrie 2012. Calendarul Maya se incheie brusc la aceasta data, cu toate ca, in trecut mayasii, care erau foarte avansati in astronomie, calculasera date cosmice pana la milioane de ani.
Este cel putin interesant (daca nu chiar uimitor) faptul ca multe culturi au profetii si calendare care se focalizeaza pe epoca actuala. Profetiile ne anunta ca aceste timpuri in care traim exceleaza in schimbari spectaculoase si transformari majore. Mai mult, se prezice chiar o scurta perioada de haos ce va preceda instalarea lumii noi.
Subiecte ca transformarea rapida a biosferei, existenta noosferei - un strat sferic compus din gandurile colective ce inconjoara planeta, sunt din ce in ce mai prezente in multe grupuri de discutie, think-tank-uri si forum-uri.

De ce anul 2012 este legat de sfarsitul timpului? Exista cateva mari linii de gandire care subliniaza momentul de transformare radicala al anului 2012. Mai intai, este faptul ca celebrul calendar maya indica al 13-lea baktun (unitate de masura a timpului) ca sfarsit al unei ere; mai precis, solstitiul de iarna din 21 decembrie 2012. Acest baktun a inceput in 12 august 3114 i.C. iar durata lui este de o cincime din precesia echinoctiilor (o perioada de 26.000 de ani). John Major Jenkins a descoperit ca acest moment de sfarsit coincide cu alinierea cu centrul galactic. Planeta Terra si intreg Sistemul Solar se vor sincroniza cu Galaxia si intregul Univers.

Deci, incheiem un ciclu de 26.000 de ani si ne aliniem cu centrul galactic: este exact chemarea de desteptare a umanitatii.
Apoi, avem descoperirea lui Terrence McKenna, numita "Unda timpului zero" (TimeWave Zero) care se bazeaza pe sistemul chinezesc I-Ching si descrie grafic fluctuatia dintre obisnuit si noutate, care ne conduce tot spre aceasta data. Unda timpului zero are un maxim de noutate ce tinde spre infinit exact in momentul solstitiului de iarna din 2012. Cu alte cuvinte, complexitatea vietii moderne apune in acel moment, iar umanitatea intra intr-o noua perioada de existenta. Dar acestea nu sunt decat cele mai importante coincidente.

Avem confirmarea stiintifica a faptului ca anul 2012 va fi un an cu o foarte bogata activitate solara, unele previziuni afirmand chiar ca soarele va trece si el printr-o inversare a polilor magnetici (solari) tocmai din aceasta cauza. Ca urmare, situatia de pe Pamant va fi devastatoare. Ganditi-va ce ar insemna ruperea echilibrului dintre campul magnetic terestru (care acum da semnele unei inversari magnetice evidente) si cel solar! Un lucru e sigur, anume acela ca toata aceasta bulversare a climatului terestru la care asistam acum nu este numai rezultatul incalzirii globale (asa cum nu mai osteneste sa strige mass-media oficiala), ci si al dezechilibrului magnetic planetar la care se adauga cel al soarelui.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.