Cadrul legal de functionare al agentiei de turism

Trimis la data: 2014-10-08
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.99 / 10
Downloads: 0
Autor: AnaMaria_O
Dimensiune: 27kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Licenta de turism este documentul prin care se atesta capacitatea titularului de a comercializa servicii turistice in conditii de calitate si siguranta pentru turisti si posibilitatea de a infiinta o agentie turistica.
Brevetul de turism este documentul prin care se atesta capacitatea profesionala in domeniul turismului a persoanelor fizice care asigura conducerea agentiilor de turism sau a structurilor de primire turistica.
Licentele si brevetele se elibereaza de MT, la cerere. Licenta si brevetul sunt netransmisibile si trebuie afisate in copie autentificata la loc vizibil in incinta agentiei. Pe toate documentele emise de agentie trebuie a se inscrie numarul licentei de turism. Licentele de turism vor fi vizate de MT din 3 in 3 ani.
Agentia de turism touroperatoare concepe si vinde pachete de servicii sau servicii turistice izolate oferite spre vanzare consumatorului final.Pachetul de servicii se compune din servicii materiale(cazare, masa, transport etc ) si servicii imateriale (informatii, consultanta turistica, etc). Pachetul turistic cuprinde toate serviciile de la plecarea turistului pana la destinatia de vacanta si inapoi la locul de origine.

Produsul turistic este un concept mai larg, cuprinzand potentialul natural si antropic al destinatiei (obiective turistice),factorii generali ai existentei umane (cultura, arta, traditii si obiceiuri, folclor etc), infrastructura (transporturi, telecomunicatii, urbanizare etc.),ofertantii de servicii de cazare, alimentatie, agrement,la care se adauga distribuitorii de pachete si programe turistice(tour-operatori, agentii de turism, agentii de reprezentare etc.)

In prezent exista o gama extrem de larga de tipuri de vacante - de la clasicele vacante pe litoral pana la vacantele-safari, turul Pamantului...si vacantele interstelare. Diversitatea se datoreaza in principal noilor tendinte tot mai sofisticate ale cererii turistice precum si posibilitatilor de combinare, in cele mai diverse forme, a componentelor produselor turistice cu varietatea destinatiilor

Capital of the Czech republic, Prague has made great inroads in its ability to welcome the growing number of visitors it has received since the "velvet revolution" of 1989 brought democracy. Perhaps the most visible landmark of Prague is the centuries-old Charles Bridge traversing the Danube River and linking the "High City" to the "Lesser Town" You will be amazed at such highlights of Prague as Prague Castle, housing the National Art Museum, the immense gothic St. Vitus' Cathedral with the tomb of King Wenceslas, and palaces serving as the seat of government.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.