Caiet de practica - drept

Trimis la data: 2011-08-30 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 4990
Autor: Nicoleta Dimensiune: 20kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Tribunalul Alba functioneaza din anul 1982 in sediul amplasat in municipiul Alba Iulia, judetul Alba, Piata Iuliu Maniu nr.24, cod 510111.
Construirea sediului Procuraturii si a Tribunalului judetean Alba cu unitatile locale si Notariatul de Stat a fost prevazuta prin Decretul Consiliului de Stat nr. 375 din 1976.Data predarii in folosinta este considerata 28.09.1982 cand s-a semnat Procesul verbal de receptie preliminara a "Sediului Procuraturii si Tribunalului Alba" si incheierea de luare in primire de catre conducatorii celor doua institutii beneficiare.

Registrul general de dosare in care se trec in ordinea intrarii toate actele de sesizare ale instantei de judecata, numarul de inregistrare al fiecarui act de sesizare, chemarea in garantie, interventia, aplicarea sechestrului judiciar, revocarea sau inlocuirea masurilor preventive ; cererile de revizuire si cererile de aminare sau de intrerupere a executarii pedepsei vor primi numar nou de dosar. Cererile de prelungire a aminarii sau de prelungire a intreruperii executarii pedepsei vor primi acelasi numar de inregistrare ca si cererea initiala.

Opisul alfabetic in care se trec numele si prenumele tuturor partilor ce figureaza in cauzele inregistrate in registrul general de dosare, inclusiv al persoanelor introduse ulterior in proces, incluzindu-se numarul dosarului la fiecare persoana, in parte.
Registrul de intrare-iesire a corespondentei care este al administratiei, in care se inregistreaza corespondenta care nu are legatura cu cauzele venite spre judecare si corespondenta privind lucrarile ce urmeaza a fi efectuate de executorul judecatoresc.

Registrul informativ in care se mentioneaza pentru fiecare dosar:primul termen de judecata si termenele acordate de instanta ;data iesirii dosarelor din arhiva si persoanele sau organele la care se predau;
data reintrarii dosarelor in arhiva;numarul si data hotaririi cit si solutia pe scurt;data trimiteri dosarului la o alta instanta sau la alt organ ;data revenirii dosarului.Condica sedintei de judecata, in care se trec separat, pe complete, aratindu-se si numele completului, toate dosarele din sedintele respective, in ordinea inscrisa ; la judecatorii cu volum mai mare de dosare se infiinteaza doua condici : un a pentru cauzele penale si alta pentru cele civile ;la Curtile de Apel si tribunale exista o condica pentru fiecare sectie.

Registrul de termene al arhivei in care se trec toate dosarele, pe termene de judecata fixa, pentru fiecare sectie. Registrul de evidenta a cailor de atac declarate impotriva hotararilor civle si penale.In acest registru se trec, in ordinea datei declararii apelurilor sau, dupa caz, a recursurilor: numele si prenumele partii care a declarat apelul sau recursul; numarul dosarului, data declararii caii de atac si data inaiantarii dosarului la insatnta competenta.

Actele de sesizare a instantei, depuse personal sau prin reprezntant, sosite prin posta, curier ori fax, se depun la registratura unde, in aceeasi zi primesc data certa, dupa care se predau presedintelui instantei, avand atasate dovezile privind modul in care au fost transmise.Dupa rezolutia presedintelui actele de sesizare primesc numar din registrul general de dosare.

Celelate cereri si acte de orice natura, inclusiv corespondenta cu caracter adminstrativ, sosite prin posta, curier, fax, e-mail sau prin orice alt mijloc de comunicare, se inregistraza in registrul general de dosare, registrul de intrare - iesire a corespondentei administrative ori registrul de evidenta a petitiilor, dupa caz, si se prezinta presedintelui impreuna cu dovezile de expediere.Dovezile de comunicare a procedurilor se primesc la registratura instantei sub semnatura, dupa caz, se predau arhivarului care le ataseaza la dosar, facandu-se mentiune despre aceasta pe conceptual de citare.

Actele si cererile de orice natura, prezentate de justitiabili sau de reprezenantii lor, inclusiv avocati, presedintelui instantei ori judecatorului de serviciu, primesc data certa la prezentarea lor, prin aplicarea stampilei de intrare a instantei, iar dupa rezolvare se predau registratorului care le inregistreaza.Partea sau reprezentantul acesteia care prezinta personal la instanta actul de sesizare poate primi, sub semnatura depusa pe act, termen de judecata in cunostimta, cu respectarea criteriului repartizarii aleatorii cauzelor, in cazul in care legea nu dispune altfel.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.