Caiet de practica

Trimis la data: 2015-05-26 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 6 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: dimaboitu Dimensiune: 16kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Tutorii de practica, dar si institutiile unde sa se desfasoare stagiile de practica, au fost astfel alesi incat sa reprezinte un beneficiu real pentru studenti, oferindu-le imaginea aplicarii cunostintelor teoretice dobandite in facultate. In consecinta, tutorele reprezinta un model, menit sa inspire si sa demonstreze modul de realizare efectiva a activitatilor specifice. Tutorele il va familiariza pe student cu specificul culturii profesionale, fiind atat cel care sa faciliteze invatarea secretelor meseriei, cat si omul de legatura intre studentul practicant si persoanele potrivite sa il invete pe acesta.

Scop: este important ca studentii sa aiba nu numai o pregatire teoretica, ci si una practica, astfel ca teoria sa fie imbinata cu practica. Pentru ca acest lucru sa se intample, studentii trebuie sa intre in institutii/firme si sa experimenteze.
Durata stagiului de practica: minimum 2 ore pe saptamana, pana la data de 31.05.2013. Stagiul poate fi extins, atat ca norma saptamanala, cat si ca perioada, cu acordul institutiei/firmei participante.Studentilor li se cere o participare regulata si activa.

Derularea activitatilor in cadrul stagiul de practica trebuie sa cuprinda, de preferinta, urmatoarele etape:
1. prezentarea studentului practicant in institutie/firma;tutorele consiliaza studentul pe parcursul stagiului de pregatire, indrumarea realizandu-se individual si in grup, prin intalniri directe;
2. prezentarea regulamentului intern, descrierea activitatilor din cadrul departamentului/biroului, informare cu privire la setul de responsabilitati;

3. la sfarsitul fiecarei intalniri de practica, studentul va completacaietul de practica (fisa de activitate zilnica).
2. Modul de completare a caietului de practica
La finalul stagiului de practica, studentul va detine un portofoliu (care atesta abilitatile dobandite in stagiul de practica) si ale carui componente sunt:- caietul de practica ce tine evidenta activitatilor desfasurate; si- formularul de evaluare a studentului practicant completat de tutorele din cadrul institutiei/firmei.

Alaturi de acestea, studentul va mai completa urmatoarele doua documente, care au exclusiv rolul de a permite facultatii evaluarea stagiului de practica pentru imbunatatirea sa in viitor:
- chestionarul de evaluare a activitatii tutorelui de catre studentul practicant; si

- raportul de autoevaluare a activitatii studentului practicant.
La sfarsitul fiecarei intalniri de practica, studentul trebuie sa completeze fisa de activitate zilnica, mentionand toate activitatile desfasurate. Fisa de activitate zilnica aici anexata este data cu titlul de model, astfel ca vor fi imprimate si apoi completate atatea fise cate intalniri de practica vor avea loc.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.