Cainele Huscky

Trimis la data: 2004-03-24
Materia: Biologie
Nivel: Liceu
Pagini: 5
Nota: 9.25 / 10
Downloads: 2645
Autor: Elena mizu
Dimensiune: 15kb
Voturi: 205
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Acest câine de mărime medie este rapid, suplu si are o elegantă deosebită în miscare. Siberianul se distinge printr-un corp agil, urechi drepte, vigilente si o coadă stufoasă, ca de vulpe. Mersul său este lin, indiferent de distanta parcursă. Câinele se simte bine în hamuri, fiind foarte sigur pe el, iar performantele sale sunt evidente. Trage lejer, cu dexteritate, încărcături usoare, pe distante lungi.
Masculii sunt puternici, dar niciodată greoi. Femelele au o structură mai fină, dar de asemenea, puternică si, la fel ca si masculii, dau impresia ca forta si rapiditatea lor nu au limite. Husky Siberian îsi utilizează cu măsură resursele, economisind cu foarte mare chibzuintă energia.

Dimensiunea si greutatea
Înăltimea măsurată la greabăn
Masculi: 55 cm - 60 cm;
Femele: 50 cm - 55 cm.
Greutatea
Masculi: 20 kg - 27 kg;
Femele: 16 kg - 23 kg.

Înăltimea este proportională cu greutatea, măsurătorile de mai sus reprezentând extremele standardului. Nu sunt admise alte dimensiuni, orice abatere de la standard fiind penalizată. Văzută din profil, lungimea corpului - măsurată de la umăr la crupă (pelvis) - este putin mai mare decât înăltimea corpului, măsurată de la sol la greabăn. De retinut: cel mai important aspect în ceea ce priveste înăltimea este că lungimea picioarelor de la coate la sol să fie putin mai mare decât distanta de la coate la greabăn.

Comportament
Husky Siberianul este nobil si prietenos, însă în acelasi timp îndrăznet si alert. Nu are sub nici o formă calitatile unui câine de pază si apărare. Este gânditor si independent, cerintă vitală pentru un câine de sanie, care trebuie să actioneze corect, fără urmă de greseală, pentru a nu pune în pericol viata sa si a musherului. câinele matur este rezervat, are o atitudine demnă, inteligentă si un caracter energic.

Întotdeauna este dispus la muncă sau la joacă, ceea ce î recomandă si ca un un bun câine de companie. Iubeste îndeosebi copiii. Nu se simte bine singur, fiind un câine de haită; cel mai frumos cadou pentru un Husky este o pereche cu care să se poată juca după bunul plac, dumneavoastră fiind astfel mult mai linistit. Nu este un gurmand, se multumeste cu putin. Este foarte important ca alimentatia să fie corect aleasă, pentru a mentine câinele în formă, sănătos si cu un aspect corespunzător.

Capul
Fata trebuie să aibă o expresie plăcută, dulce, iar privirea să fie ageră, prietenoasă, interesată si, evident, poznasă. Craniul este de mărime medie în raport cu corpul, rotunjit putin la crestet până la nivelul liniei ochilor, punct de la care devine treptat conic, îngustându-se spre trufă. Defecte: cap aspru, greoi, prea puternic, sau prea fin.

Urechile
Sunt de mărime medie, paralele, de formă triunghiulară, pozitionate vertical. Bine îmblănite, putin arcuite si putin rotunjite la vârf, sunt purtate drept. Daca este cazul, atunci când câinele se găseste în miscare, urechile trebuie să fie mobile.Defecte: urechi prea mari în raport cu capul, dispuse prea depărtat, urechi moi si care nu sunt drepte.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.