Calculatorul

Trimis la data: 2013-10-21
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.95 / 10
Downloads: 0
Autor: cristinatheoo
Dimensiune: 22kb
Voturi: 5
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Informatica este ramura stiintei care se ocupa cu proiectarea si exploatarea sistemelor automate de prelucrare a informatiei.Sistemul informational este ansamblul de elemente implicate in procesul de colectare, transmisie, prelucrare, etc. de informatii.Rolul sistemului informational este de a transmite informatia intre diferite elemente.
Sistemul informatic este un sistem care permite introducerea de date prin procedee manuale sau prin culegere automata de catre sistem, stocarea acestora, prelucrarea lor si extragerea informatiei (rezultatelor) sub diverse forme.

Hardware este termenul utilizat in domeniul tehnic pentru definirea echipamentelor fizice (palpabile) ce alcatuiesc un sistem. In domeniul IT, hardware defineste acele componente fizice ce compun un sistem informatic : microprocesor, placa de baza, memorii, placi video, DVD-ROM, tastatura, mouse, ecran lcd, etc.

Software reprezinta suita de limbaje si de programe care permit unui sistem electric de elaborare a datelor sa-si dezvolte operatiile pentru care este destinat.

Structura calculatorului:
1)Componentele principale ale unui calculator personal sunt:
-monitorul (sau display-ul) - dispozitivul cu ajutorul caruia un PC poate prezenta informatii utilizatorului;
-tastatura - dispozitivul ce foloseste la introducerea de informatii "in" calculator (date sau comenzi);
-unitatea centrala - de fapt "creierul" care coordoneaza intreaga activitate a unui calculator personal.
-imprimanta - dispozitivul cu ajutorul caruia rezultatele obtinute cu ajutorul calculatorului pot fi tiparite pe hartie.

2)Structura interna si modul de functionare:
Componentele "interne" cele mai importante care asigura functionarea unui calculator personal sunt:
-micropocesorul - reprezinta "creierul" intregului calculator, coordonatorul tuturor operatiilor ce sunt efectuate de catre acesta.
-memoria interna - este alcatuita din mai multe parti de dimensiune egala, care sunt denumite locatii de memorie, numerotate in ordine incepand cu valoarea 0.

Memoria externa este alcatuita in principal din discuri fixe (hard-discuri) si discuri flexibile (floppy-discuri).Microprocesorul: Este format din circuite electronice cu ajutorul carora el poate interpreta si executa instructiunile. Instructiunile reprezinta codificarea comenzilor de operatii pe care trebuie sa le execute calculatorul.Deoarece calculatorul este o masina cu doua stari, aceste instructiuni vor fi siruri de cifre binare, iar codul folosit se numeste cod masina.

Setul de instructiuni pe care microprocesorul il intelege si il executa se numeste limbaj masina.Pentru executarea operatiilor, unitatea aritmetica-logica dispune de o memorie proprie, de dimensiuni reduse, organizata sub forma de registre. Atunci cand procesorul executa o instructiune, din memoria interna sunt aduse in registre operatiile pe care trebuie sa le execute UAL.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.