Calcule salariale

Trimis la data: 2011-08-22 Materia: Contabilitate Nivel: Facultate Pagini: 17 Nota: / 10 Downloads: 6
Autor: Tudor Mihai Dimensiune: 499kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
In cadrul acestui proiect am realizat un registru de calcul in Microsoft Excel si o baza de date in Microsoft Access cu ajutorul carora am putut realiza modul de calcul al salariilor la o anumita SC Ecovita SRL.Pentru aceasta am inceput cu crearea unui registru de calcul in Microsoft Excel, registru pe care l-am numit "Calcule salariale" si care contine patru foi de calcul numite astfel:Pontaj;Calcul salarii brute;Retineri;Calcul salarii nete;Pentru prima foaie de calcul si anume pentru Pontaj, am realizat un format de table in care in care am introdus numele si prenumele angajatilor, functia pe care o au in cadrul firmei, iar apoi am introdus pentru cele 31 de zile ale unei luni.

Pentru totalizarea numarului de ore al fiecarui angajat,s-a folosit o functie matematica "sum" care insumeaza timpul lucrat de fiecare angajat.La fel, pentru realizarea numarului total de ore in intreaga firma, s-a folosit de asemenea functia "sum" care aduna numarul de ore lucrate de cei 20 de angajati ai firmei.

Pentru cea de a treia foaie de calcul am realizat de asemenea o forma tabelara,care contine numarul current, numele si prenumele angajatilor, functia, iar apoi salariul de incadrare, salariul orar care se obtine prin impartirea salariului de incadrare la 170.Asa s-a procedat pentru primul angajat, iar pentru ceilalti s-a obtinut direct prin tragere cu mouse-ul tinand apasat in coltul din dreapta jos.

Am introdus apoi vachimea fiecarui angajat masurata in ani, si se calculeaza apoi salariul timp obtinut prin inmultirea dintre salarul orar cu numarul de ore lucrate de fiecare angajat, din foaia de calcul anterioara,Pontaj.Pe urma se calculeaza sporul de vechime,indemnizatia de conducere si sporul pentru ore suplimentare acestea fiind obtinute prin inmultirea dintre salariul de incadrare si procent pentru primele doua, iar pentru ultima prin inmultirea dintre diferenta intre numarul de ore lucrat luat din foaia de calcul anterioara si procentul.

Pentru calcularea salariului brut apoi se aduna salariul timp, sporul de vechime, indemnizatia de conducere si sporul pentru ore suplimentare. Pentru restul angajatilor se trage din nou coltul dreapa jos al casutei si se obtin salariile tuturor angajatilor, efectuindu-se aceleasi operatii. S-au folosit si functii de tip "sum" pentru calcularea totalurilor de salar incadrare sau restul, pentru intreaga firma.

In coltul stanga jos apar valorile unor sporuri:de vechime, indemnizatie condcere si ore suplimentare precum si totalul lor in cadrul firmei tot printr-o functie "sum". In a patra foaie de calcul am inserat un graphic de tip AREA BLOCKS ce contine reprezentarea salariilor brute.Urmatoarea foaie de calcul se numeste Retineri si contine:numarul current, numele, prenumele si functia angajatilor.Apare de asemenea si o coloana cu salariul de incadrare obtinut prin copierea din foaia anerioara.

Urmatorul pas este calcularea avansului prin inmultirea salariului de incadrare cu 40%.Sunt introduce apoi pentru fiecare angajat retinerile legate de rata pentru locuinta si telefon.La sfarsit se calculeaza totalul retinerilor obtinute prin insumarea cu functia "sum" a avansului, ratei pentru locuinta si a telefonului, asta pentru primul angajat, restul obtinandu-se prin tragere cu mouse-ul.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.