Calitatea produselor si protectia mediului

Trimis la data: 2014-02-20 Materia: Chimie Nivel: Facultate Pagini: 17 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: ubyrik Dimensiune: 519kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Terra si resursele naturale sunt exploatate fara a tine cont de consecintele negative pentru mediu si de viitoarele generatii. Dar resursele naturale in aparenta nelimitate si imbelsugate isi au limitele sale.In ultimii ani, oamenii au devenit tot mai constienti de legatura complicata dintre mediu si economie si de nevoia de integrare a lor, ceea ce inseamna fundamentarea pe premisele unei dezvoltari profunde si de durata din punct de vedere ecologic. Ultimele doua decenii au fost martorii, atat in tarile dezvoltate, cat si in cele in curs de dezvoltare, politicilor ecologice menite sa conlucreze cu politicile economice.

Protectia mediului ambiant constituie una din preocuparile actuale ale societatilor moderne. Societatea umana de astazi seamana tot mai putin cu cea de dinainte. In ultima suta de ani, populatia lumii s-a triplat, economia mondiala a crescut de 20 de ori, consumul de combustibili fosili de 30 de ori, iar productia industriala de 50 de ori. Aceste schimbari au adus, insa, cu ele si efecte nedorite.

Cresterea economica, in conditiile materializarii, in economie si in societate, a descoperirilor stiintifice si tehnice contemporane a contribuit la cresterea si diversificarea consumului de materii prime si energie, dar si la poluarea mediului.Importanta deosebita a ridicarii calitatii produselor a fost sintetizata in perioada 1986-1990, desprinzandu-se ideea de baza ca ar fi necesar sa se asigure "cresterea substantiala a nivelului tehnic si calitativ al produselor, imbunatatirea structurii productiei si valorificarea tot mai eficienta a resurselor economice, sporirea gradului de competitivitate a produselor.

In analiza calitatii serviciilor trebuie avut in vedere, ca intre productia materiala si serviciile propriu-zise exista diferente intrinseci, date de natura inerenta a acestora, de caracteristicile proceselor de productie si distributie, de forma consumului. Noul concept de calitate a serviciilor a provocat in ultimii ani modificari substantiale in cadrul orgnizational al intreprinderilor prestatoare de servicii, concretizate prin reproiectarea piramidei organizationale, caracterizata prin sintagma "turning the pyramid upside down".

Conform acestui principiu, la nivelul superior al piramidei (care in structurile organizationale traditionale, era nivelul de baza a piramidei) se situeaza clientii, in contact direct si permanent cu personalul operativ ce presteaza serviciile solicitate de clienti. La baza piramidei, respectiv la varful piramidei inversate se situeaza managerii firmelor, a caror functie nu mai consta in transmiterea comenzilor catre personalul operativ, ci in sprijinirea acestui personal pentru performarea serviciilor, orientate catre nevoile si preferintele de consum ale clientilor.

Cheltuielile pentru Protectia mediului reprezinta masura economica a eforturilor pe care societatea le reprezinta pentru a raspunde problemelor generate de starea mediului, intr-o anumita etapa, ele referindu-se la urmatoarele activitati:
- Protectia calitatii aerului si a climei;
- Protectia calitatii apelor;
- Managementul deseurilor;
- Protectia solului si a apelor subterane;
- Reducerea zgomotului si vibratiilor;

- Protectia surselor naturale si conservarea biodiversitatii;
- Protectia impotriva radiatiilor;
- Cercetare-dezvoltare;
- Administrarea generala a mediului;
- Instruire;
- Informare;
- Alte activitati specifice.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.