Camil Petrescu Act Venetian - rezumat descriptiv

Trimis la data: 2013-01-07
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 13
Nota: 9.71 / 10
Downloads: 0
Autor: cosmin1996
Dimensiune: 33kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Camil Petrescu s-a nascut in 1894. El a fost un mare om de cultura in Romania care a stiut sa scrie. Romane, piese de teatru, nuvele, momente si schite si multe altele. Din 1957 el este mort. Opera lui este foarte unitara pentru ca scrierile lui spun acelasi lucru. El a cautat absolutul, ceea ce l-a facut unic in secolul 20. Drama Act Venetian a fost scrisa in 1919. Avea un singur act, precum in titlu, dar apoi s-au inmultit.
Drama este un text dramatic in proza sau in versuri. Act Venetian este un text in proza care a devenit o drama cand a fost pus in scena la Teatrul Nottara. El are un titlu gresit pentru e alcatuit din trei acte. Actele sunt secvente mari in dezvoltarea conflictului. Ele sunt de mai multe tipuri: eroice, sexuale si de identitate. Modul deexpunere principal este dialogul care se realizeaza prin schimb de replici. Dialogul este atunci cand doua personaje vorbesc unul cu celalalt pe rand si fara sa se intrerupa.

Alte moduri de expunere regasite in act venetan sunt solilocviul simplu sau lung si sms-ul. De asemenea textul abunda in didascalii. Acestea sunt interventii ale autorului care le spune actorilor si regizorilor cum sa se poarte si ce sa faca daca el nu est acolo pentu ca este altundeva sau este mort. El a fost mort in 1964 cand piesa lui a fost jucata si de aceea didascaliile sunt foarte importante pentru ca il fac sa invie si sa puna piesa in scena contribuind astfel la succesul de care se bucura aceasta. Succesul dramei de idei Act Venetian nu mai este azi apreciat si piesa nu se mai joaca, asadar trebuie sa citim cu atentie didascaliile prin care autorul vorbeste cu noi.

Din ele aflam ca un personaj e suparat cand injura dar nu aflam de ce si trebuie sa ne gandim singuri. Universul operei rezida in conflictul interior al personajelor si de aceea nu ne dam seama prea bine de el.
Tema apare odata cu lucrarea, mai precis in 1919 si este iubirea absoluta, un ideal imposibil de atins. Idealurile nu se pot niciodata atinge si de aceea piesa a fost jucata in 1964 cand idealurile se puteau atinge iar astazi textul este predat in scoli si face parte din istorie pentru ca idealurile au fost deja atinse si trebuie sa ne amintim de iubirea absoluta si cum era ea cand idealurile nu se puteau atinge.

Actiunea Actului Venetian se petrece la Venetia. Aceasta a fost descoperita de cronicarul roman Grigore Ureche in anul 1910. Autorul presara multe informatii despre Venetia si venetieni, descriind datini si obiceiuri venetiene precum renumitele decoruri interioare, renumitele gondole, renumitul Cafe Florian unde toata lumea bea ciocolata calda si renumitul carnaval de la Venetia care este un laitmotiv al piesei de teatru si al orasului.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.