Campanie de promovare a vopselurilor in mediul rural

Trimis la data: 2015-07-30
Materia: Diverse
Nivel: Liceu
Pagini: 5
Nota: 9.85 / 10
Downloads: 0
Autor: Olivia_F
Dimensiune: 21kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Ocupatia principala a locuitorilor comunei Lita este agricultura si cresterea animalelor, acestea fiind si principalele surse de venituri. Un procent relativ mic (aproximativ 20%) dintre adultii apti de munca sunt angajati. Unii dintre acestia lucreaza in industria chimica deoarece in orasul Turnu Magurele exista un combinat de ingrasaminte chimice, din care numai unele sectii mai functioneaza.
Datorita cresterii alarmante a ratei somajului, in zona au luat fiinta mai multe fabrici de textile, ramuri ale unor trusturi internationale, ce au angajat mana de lucru ieftina, in majoritate tineri pana in 35 de ani. Aproximativ 10% din adultii pana in 40 de ani lucreaza in strainatate.
Din punctul de vedere al veniturilor, acestea se situeaza la nivelurile mici si mijlocii rezultate din salarii, ajutoare de la rudele din strainatate, ajutoare de somaj, pensii, comert cu produse agrare si animaliere.

In ceea ce priveste educatia, in comuna sunt doua gradinite si doua scoli generale iar cele mai apropiate licee, scoli post-liceale si scoli de meserii se afla in Turnu Magurele. Populatia tanara, pana in 40 de ani este absolventa de liceu sau cel mult de studii post liceale in proportie de aproximativ 70%. Procentul absolventilor de studii superioare este foarte mic (1-max.2%) . Educatia batranilor este de 4 pana la 7 clase.

In privinta accesului la informatie majoritatea locuintelor sunt dotate cu televizoare iar aproape jumatate dintre acestea au cablu tv. In comuna nu exista nici un punct de difuzare a presei scrise si nici publicatii locale, asadar principalele mijloace de informare in masa sunt radioul si televiziunea. Un lucru inedit in ceea ce priveste comunicarea este faptul ca retelele de telefonie mobila au cunoscut o dezvoltare mai accentuata fata de cea de telefonie fixa.
Luand in considerare studiul social realizat in Romania in 1996, in comuna Lita regasim urmatoarele categorii de oameni: nostalgicii sunt batrani de peste 60 de ani, cu venituri mici, cauta siguranta si stabilitatea in religie.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.