Campanii de constientizare ecologica

Trimis la data: 2012-03-10
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 8.58 / 10
Downloads: 0
Autor: Elena antonesei
Dimensiune: 14kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
I.Constientizarea unei probleme-primul pas spre rezolvarea ei.
Campaniile ecologice ce incerca sa schimbe mentalitati avand ca suport principal mass-media, au un impact magnific in subconstient,in mod normal ne ia mult timp pana sa interiorizam normele unei stil de viata ecologic si astfel sa reflectam si asupra consecintelor provocate de actiunile noastre non-ecologice. A schimba mentalitati este foarte greu, deoarece nu dureaza un an, nu dureaza doi, pot trece chiar zeci de ani, ca o persona sa imbratiseze o idee a altcuiva, personalizand-o, pentru ca fenomenul contaminarii informationale ecologice denota o cronicitate progresiva.
II.Introducerea conceptelor de debit ecologic si amprenta ecologica.
Fata in fata cu o criza ecologica ce se agraveaza tot mai mult, este necesar sa evaluam performantele noastre in acest sens, adica impactul nostru asupra mediului inconjurator, iar depistarea amprentei ecologice are un rol major in eradicarea problematicii poluarii substantiale.

Conceptul de debit ecologic odata introdus si asimilat are drept rol imbunatatirea paradigmei sustenabilitatii si respectiv a noului "gestalt schimbat", iar comoditatea se catalizeaza incet printr-o forma de toleranta si chiar acceptare a noilor concepte aderente psihologiei enviromentaliste, astfel incat sa se reimprospateze sau sa se redefineasca o serie de retele sociale privind constientizarea efectelor poluarii asupra mediului inconjurator si asupra sanatatii plenare a omului, extinzand astfel comunitatea ecologica.

Se produce o tranzitie radicala, dar si inovatii in tarile industrializate, astfel ca se observa miscari subversive in interfata socio-economica dintre politica si stiinta, intr-o maniera in care sa se intruneasca atata deschiderea spre dimensiunea politica, cat si reflexivitatea privind stiinta si mai cu seama cea enviromentalista.

Deci combinarea efectului amprentei ecologice cu cel al debitului ecologic are drept rol major reflectarea unei analize de lucru robuste in care sa se studieze reactivitatea proiectului ecologic si proactivitatea proiectului de dezvoltare sustenabila, ducand la armonizarea tranzitiilor socio-economice.
Relevanta invatarii si jonglarea cu aceste concepte ne pot propulsa intr-o perspectiva de anvergura istorica, sustinand o reducere a debitului ecologic si o crestere a creditului ecologic prin managemntul mai bun al economicului si al psihologicului unei societati.

III.Dezirabilitatea sociala a acestor campanii mass-media de promovare a stilului de viata ecologic.Constientizarea ecologica are menitul rol de a atrage atentia consumatorilor asupra faptului deteriorarii mediului inconjurator si mai ales asupra efectelor in functionarea marketingului si pietei in genere.

Ca o consecinta benefica a campaniilor, acestia prezinta preferinte pentru produsele si procesele ecologice, fapt exprimat printr-o tendinta crescuta a cumpararii acestora in beneficiul lor. Astfel ca produsele ecologice au in impact diferit de cel al produselor conventionale, iar prin campanile de trezire a constientizarii ecologice, dupa Endres (2007), acestea devin dezirabile din punct de vedere social si asta din doua motive si anume cel al modificarii perceptiei eronate a consumatorului privind produsele ecologice si calitatea aderente lor si apoi cel al reducerii profitului firmelor conventionale si astfel castigarea avantajelor unor preturi mai echilibrate si totodata mai convenabile.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.