Canale de transmitere a comunicarii politice

Trimis la data: 2015-01-10
Materia: Stiinte Politice
Nivel: Facultate
Pagini: 15
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Andra_B
Dimensiune: 30kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Intr-o lume ce nu mai poate fi conceputa fara comunicare rapida Asi larga Asi care, ca atare, a devenit mai unitara prin receptarea aproape concomitenta a aceloraAsi evenimente, mass-media loaca un rol deosebit in transmiterea informayiilor Asi chiar valorificarea lor.
Comunicarea politica, ca orice alt tip de comunicare se poate realiza in mod direct prin discursuri, discuyii cu electoratul, cat Asi in mod indirect prin intermediul presei, al radioului, al televiziunii, avand ca suport, in al doilea caz undele hertziene.
In funcyie de modalitayile de efectuare a comunicarii, precum Asi de finalitayile urmarite, canalele comunicayionale permit fie schimbul
confidenyial de mesaje (telefonul, telexul, faxul, televiziunea cu circuit inchis), fie propagarea unei cauze sociale, religioase sau politice.Comunicarea politica se realizeaza prin presa, prin radio Asi prin televiziune. Din acest punct de vedere presa reprezinta un canal de vehiculare a mesajelor atat in interiorul grupului cat Asi in afara acestuia.

Presa a aparut ca o necesitate obiectiva, iar sub numele de presa scrisa stau toate publicayiile cotidiene Asi periodice.
Ziarele moderne aparyin erei industriale, care intruneAste condiyiile tehnice, economice, sociale Asi culturale pentru presa de mare tiraj.
Primele cotidiene din Europa apar in a doua jumatate a secolului al XVII - lea Asi iau avant dupa Revoluyia Franceza.
Presa pe care o cunoaAstem astazi iAsi are inceputurile in deceniul al patrulea al secolului al XIX - lea, odata cu apariyia cotidianelor de mare tiraj.

Apariyia acestor cotidiene este strans
8Aranguren J. L., Sociologie de l'information, Hachette, Paris, 1967
legata de noile progrese ale poligrafiei, de dezvoltarea mijloacelor
de informare rapida (telegraf, telefon, radio) Asi de perfecyionarea mijloacelor de transport.Dupa anul 1830 apare agenyia de presa care reprezinta o categorie particulara, conexa, de intreprindere de presa, ce are ca obiect cautarea, colectarea Asi prezentarea de noutayi pe care le centralizeaza pentru a le oferi Asi transmite abonayilor sai cat mai rapid.

In zilele noastre, cand exista numeroase publicayii nayionale, unele specializate pe diferite domenii, cand exista publicayii nayionale sau locale, conyinutul acestora este mult mai mare Asi diversificat.
Exceptand publicayii specializate intr-un domeniu (economic, tehnic) majoritatea celorlalte conyin rubrici despre politica. Presa scrisa joaca un rol deosebit in difuzarea principalelor preocupari ale partidelor in largi sectoare al populayiei.

Ziarele sunt considerate mijloace excelente pentru a transmite informayii generale, pentru a yine anumite categorii sociale sub un anumit "control" politic, pentru a insera periodic - cu deosebita intensitate in campaniile electorale - dezbateri politice, pentru a trece in revista principalele puncte programatice sau liniile directoare de acyuine ale unui partid sau ale altuia. Ziarele au cea mai mare disponibilitate de a adopta o linie politica Asi de a orienta informayiile Asi mesajele social - politice in funcyie de preocuparile fiecarui partid.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.