Cantecul lui Roland

Trimis la data: 2012-06-05
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 3
Nota: 8.21 / 10
Downloads: 1477
Autor: Faurica Georgiana
Dimensiune: 15kb
Voturi: 122
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Carol cel Mare si armata sa lupta de sapte ani in Spania. Marsilion, sau Marsile, regele sarazin al Sarragossei, poarta o discutie cu nobilii sai. La sugestia lui Blancandrin, Marsilion hotaraste sa simuleze ca se preda, pentru a asigura retragerea francilor de pe pamanturile sale.
Marsilion trimite emisari pentru a negocia predarea sa lui Carol: Blancandrin, seful delegatiei, promite, cu rea credinta, ca, in cazul in care Carol se intoarce la Aachen (Aix-la-Chapelle), Marsilion il va urma la scurt timp si se va converti la crestinism.
Nobilii crestini discuta despre cum ar trebui sa raspunda ofertei lui Marsilion. Roland nu are incredere in acesta, insa Ganelon, Naimon si majoritatea celorlalti considera ca merita sa fie considerat sincer. Carol este de acord, dar ii este greu sa aleaga un ambasador care sa-i duca lui Marsilion acest mesaj.

El nu doreste sa aleaga un cavaler de valoare, deoarece Marsilion l-a ucis pe ultimul ambasador care fusese trimis. De aceea, Carol respinge propunerile lui Roland si Turpin de a duce ei mesajul si hotaraste ca niciunul dintre cei doisprezece pairi sa fie trimis.Roland recomanda atunci trimiterea lui Ganelon, tatal sau vitreg. Acesta considera propunerea sa ca o insulta, il ameninta pe Roland, si, in timpul calatoriei cu Blancandrin la Zaragoza, planuieste sa se razbune.

In Zaragoza, Ganelon il minte pe Marsilion, spunandu-i ca acceptarea lui Carol este conditionata de doua lucruri. In primul rand, Marsilion nu poate pastra decat jumatate din Spania, restul fiindu-i dat lui Roland, In al doilea rand, unchiul lui Marsilion trebuie sa fie printre ostaticii dati ca garantie a bunei credinte.Dupa ce il ameninta pe Ganelon cu moartea, Marsilion este informat de Blancandrin ca francul este gata sa-l tradeze pe Roland si pe cei doisprezece pairi.

Marsilion ii ofera atunci lui Ganelon prietenia sa si daruri bogate, iar el promite sa se asigure ca Roland si cei doisprezece pairi sa fie plasati in ariergarda armatei si nu in corpul principal al fortelor france.Acest lucru ii va permite lui Marsilion, care nu-i poate invinge in lupta pe franci, sa-i ucida pe cei doisprezece mari cavaleri ai francilor, fara de care, conform spusele lui Ganelon, francii nu vor mai purta razboi.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.