Capacitate comunitara

Trimis la data: 2010-09-12
Materia: Sociologie
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 8.62 / 10
Downloads: 0
Autor: Mihaela Stanescu
Dimensiune: 10kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
"Capacitatea comunitara reprezinta un set de caracteristici sociale structurale si resursele care permit comunitatii sa se ocupe de oportunitati, provocari si probleme"Capacitatea comunitara include caracterisiticile comunitatii care afecteaza abilitatea de a identifica si rezolva problemele cu care se confrunta. Presupune participare si lidership, resurse, retele sociale.De importanta foarte mare in dezvoltarea comunitara, este capacitatea membrilor, sau potentialul de actiune al unei comunitati, de a actiona in scopul rezolvarii unor probleme comune ce afecteaza comunitatea sau o parte a acesteia.
Consolidarea potentialului de actiune reprezinta actiuni pentru sporirea stocului de capital uman la nivelul actorilor implicati in vederea cresterii sanselor de contributie eficienta la realizarea proiectelor de dezvoltare.

Capitalul uman reprezinta :
-informatii sub forma de cunoastere, educatie si de starea de sanatate a populatiei.
Capital social:
-interactiunile existente intre oameni, relatii sociale de cooperare care reduc costurile de tranzactie existente intre parteneri, incredere, respectarea normelor, participare sociala si politica.
Capitalul vital:

- se refera la caracterisiticile demografice ale populatiei sau comunitatii (raport populatie tanara/populatie in varsta, volumul populatiei). O populatie imbatranita din punct de vedere demografic cu greu poate sa devina obiectul programelor de dezvoltare comunitara.
Capitalul material :
-se refera la bunuri. Se intalnesc doua tendinte:

a.de a trata separat capitalul material de cel finaciar, Capitalul finaciar definindu-se ca fiind lichiditatile (bani), dar si tranzactiile economice.
b.A doua tendinta este de a include capitalul finaciar in cel material.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.