Capitalul natural in industrie

Trimis la data: 2015-04-12 Materia: Contabilitate Nivel: Facultate Pagini: 43 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Ion_B Dimensiune: 304kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Pentru a justifica oportunitatea dezvoltarii subiectului - rolul sustenabil al capitalului natural - indiferent de domeniul in care acesta este implicat, se reitereaza definitia: rolul sustenabil al capitalului natural = capacitatea factorului uman de a asigura dezvoltarea actuala si viitoare a societatii - cresterea calitatii vietii, in ultima instanta - in conditiile minimizarii dinamicii de epuizare a resurselor naturale sau derivate.

In acest sens, inca de la inceput, se poate afirma ca, orice actiune intreprinsa de generatia actuala, in vederea obtinerii unui nivel social cat mai inalt (economic, cultural, politic), trebuie sa aiba in vedere si dreptul generatiile viitoare, de avea aceleasi aspiratii (in ultima instanta, acesta este conceptul dezvoltarii durabile).

La baza tuturor lucrurilor necesare traiului sta relatia directa dintre factorul uman si resurse, ambele elemente fiind parte integranta a capitalului natural. In consecinta, capitalul natural capata calitatea de suport (sustinator) al evolutiei societatii actuale, dar si viitoare (evolutie tradusa prin nivel de viata superior, atat calitativ cat si cantitativ).
Aceast argument trebuie coroborat cu faptul ca:
- dimensiunile consumurilor la care s-a ajuns in zilele noastre au determinat ritmuri ingrijoratoare de epuizare a resurselor naturale neregenerabile;

- au aparut mai evidente fenomenele de deteriorare a echilibrului ecologic, prin diminuarea fondului genetic vegetal si animal al planetei, procese negative, unele ireversibile, cu urmari imprevizibile intr-o perspectiva mai indepartata.
In asigurarea sustenabilitatii capitalului natural, indiferent de domeniul in care acesta este valorificat, trebuie urmarite cateva deziderate esentiale, si anume:
• elaborarea de programe de predictionare corecta a necesitatilor actuale si viitoare, privind un produs (sau pechete de produse) destinate consumului;

• alegerea optima a materiilor primare si prime (derivate), inclusiv energetice, pentru obtinerea unui produs, care sa asigure simultan, consumuri specifice, costuri de productie minime si calitate superioara (durabilitate si fiabilitate sporite);
• prestabilirea cat mai exacta a duratei de viata a fiecarui produs care inglobeaza capital natural (inclusiv factorul uman), pentru a se putea evalua ciclurile de apelare a capitalului natural.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.