Capitolul XXVIII - Un suflet nobil din Ciocoii vechii si noi

Trimis la data: 2013-02-11
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 8.62 / 10
Downloads: 0
Autor: alex1082000
Dimensiune: 11kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In mahalaua Otetarilor, pe timpul lui caragagea, in partea dinspre miazanoapte se afla o ulita infundata. Aceasta era plina de noroi . Acolo locuiau sacagii si carutasii, iar casele erau saracacioase. In mijlocul acestor case era una care atragea privirea datorita arhitecturii si gradinii. Era o casa de zid cu un singur etaj.
In aceasta casa locuia o femeie batrana, Iana, care ingrijea un suferind de aproximativ 45 ani. Intr-o noapte vine la aceasta batrana un tanar care se intereseaza de soarta suferindului : cine il ingrijeste, cum ajunsese in aceasta situatie . Batrana ii spune ca de toate cheltielile se ingrijise ea pana cand un tanar boier s-a oferit sa plateasca el costurile. Batrana ii povesteste faptul ca ea fusese inselata de chir costea chiorul.

In timp ce tanarul statea pe ganduri, Adronache Tuzluc ,incepuse sa se agite din nou. Nelinistea sa era cauzata de situatia in care ajunsese : ii fusese luata averea si inseleat de Chera Duduca. Revenindu-si , bolnavul il recunoaste pe binefacator amintindu-si ca il dadu-se afara din curtea lui.

Batrana il recunoaste pe Gheorghe in persoana boierului cu care se intalnise in targ, iar tanarul pleaca deoarece nu vroia sa asiste la asemenea scena. Gheorghe se indragostise de fica banului C si pentru a nu face rau familiei fetei se refugiase in Moldova . Ajuns acolo Gheorghe a mers la Mihai-Voda Sutu care descoperind calitatile acestuia il angaja pe postul de secretar.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.