Capra cu trei iezi

Trimis la data: 2014-10-12
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 2
Nota: 9.43 / 10
Downloads: 0
Autor: sorinbologa
Dimensiune: 17kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Era odata o capra care avea trei iezi. Cel mare si cel mijlociu erau tare obraznici, dar cel mic era harnic si cuminte.
Intr-o zi, capra spuse iezilor ca trebuie sa mearga in padure dupa ceva de mancare, iar ei sa stea cuminti in casa, sa se joace, dar sa nu dea drumul la usa nimanui, pana cand nu vor auzi cantecul ei de intoarcere.
Intr-o zi, capra spuse iezilor ca trebuie sa mearga in padure dupa ceva de mancare, iar ei sa stea cuminti in casa, sa se joace, dar sa nu dea drumul la usa nimanui, pana cand nu vor auzi cantecul ei de intoarcere. Lupul a stat ascuns in dosul casei, a auzit tot ce a vorbit capra cu iezisorii si astepta ca mama lor sa plece, dorind sa A© stea de vorba A>> cu cei mici.

A batut lupul in usa, a inceput sa cante cu glasul lui gros, dar nu i-a dat nimeni drumul pana cand nu s-a dus la fierar sa-si ascuta limba si dintii. S-a intors asadar la iezi, a cantat din nou, reusind sa-i pacaleasca pe cei mai mari dintre ei. Iezii au crezut ca se vor juca, asa cum faceau de obicei cu mama capra.

Cum nu se mai jucasera de mult, din pricina ca mama era mereu ocupata cu treburile gospodaresti, s-au bucurat si au deschis usa fara sa se gandeasca la vreo primejdie. S-au ascuns totusi. De ce? De dragul jocului sau de teama? S-au ascuns: unul dupa usa, altul sub covata si cel mic in horn. Singur, iedul cel mic a scapat de gura flamanda a cumatrului lup, dar numai el a stiut cat a tremurat...
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.