Caracterizare de personaje - Planeta celor doi sori

Trimis la data: 2013-09-19
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 7.09 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 18kb
Voturi: 8
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Personajul principal al povestirii S.F, devenit si narator, ajunge cu o nava pe planeta Ahra.Prezent in cele doua planuri ale textului-viata diurna si cea nocturna a planetei-acest "ratacitor galactic" capata contur prin modul in care reactioneaza fata de ceea ce vede, prin maniera de detaliere a propriilor stari sufletesti, deoarece spatiul exterior este interiorizat.Desi, sfatuit sa evite planeta, el doreste sa afle tainele acesteia:"Nu speram sa inchei in decursul unei singure vieti ocolul coloniilor terestre de la frontierele galaxiei, dar o vizita in plus nu era de lepadat."
Mijloacele de caracterizare sunt atat directe, autocaracterizare:"sunt singuratic atat prin formatie, ganduri si gusturi, cat si obisnuinta ca orice ratacitor" cat si indirecte reiesite din fapte, intamplari, vorbe. Plimbarea pe strazile orasului il fascineaza. Intalnirea cu tanara Ahriana devine un element surpriza. Alaturi de Riluri, o adevarata calauza, promenada prin oras devine o bucurie:"A fost o zi de basm" dupa cum apreciaza si personajul.

Noaptea, personajul va descoperi o alta planeta, una haotica.Tarziu, eroul dicteaza "raportul despre planeta vizitata", explicand si misterul antitezei diurn-nocturn.Prin intermediul personajului principal, textul subliniaza conditia omului in raport cu posibilele situatii de existenta.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.