Caracterizare generala a tipurilor de legaturi chimice clasice si intermoleculare

Trimis la data: 2016-02-07
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 5.05 / 10
Downloads: 117
Autor: Mardare alexandru
Dimensiune: 30kb
Voturi: 7
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Legaturi chimice clasice:

1. legatura covalenta-se face prin transferal de electroni sau cedare-acceptare de electroni de la un element electropozitiv (metal) la un element cu caracter electronegativ (nemetal) urmata de atractia electrostatica dintre ionii formati.

Exemple: Ha-Cl acid clorhidric; Ha-F acid fluorhidric; Ha-Ca-AN acid cianhidric;

2. legatura covalent-coordinativa reprezinta un caz particular al legaturii covalente deoarece punerea in comun a unei perechi de electroni se realizeaza de catre un singur atom (donor) , celalatlt (acceptor) , doar ii foloseste.
Ionul de amoniu prezinta 3 legaturi covalente polare N--H si o legatura covalenta coordinativa
N→H (donor-acceptor).
Cuprins:

Caracterizarea generala a tipurilor de legaturi chimice clasice si intermoleculare. Exemplificati cu cate trei structuri pentru fiecare tip de legatura;
Legaturi chimice clasice
Legaturi intermoleculare
Caracterizare generala a acizilor, bazelor, a substantelor amfotere si a solutiilor tampon. Exemplificati pentru fiecare categorie.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.