Caracterizare lui Ion, personaj principal in romanul scris de Liviu Rebreanu

Trimis la data: 2013-12-01
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 8.81 / 10
Downloads: 0
Autor: mihaela03
Dimensiune: 16kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Ion a aparut in anul 1920, fiind considerat o adevarata reusita a romanului romanesc obiectiv.Personaj principal, Ion al Glanetasului, reprezinta o energie puternica o personalitate care se fixeaza in memoria cititorului prin cateva episoade.
Ion este un personaj dominant in actiune, conducand hora, batandu-se cu George, muncind foarte mult ceea ce semnifica impresia de fire energetica. De asemenea definitoare este relatia dintre personaj si pamant, creand o pasiune aproape bolnavicioasa, pamantul ii apare lui Ion asemeni unei mari iubiri.

Trasatura sa dominanta este perseverenta pe care o arata in indeplinirea celor doua idealuri ale sale numite "Glasul pamantului" si "Glasul iubirii", cele doua parti ale romanului.

Ion este un taran gospodar si muncitor apasat insa de saracia in care s-a nascut deoarece tatal sau Glanetasul, a vandut din pamantul de zestre al mamei sale.Stim despre Ion ca era un elev bun,dar nu a dorit sa continue scoala pentru ca iubirea pamantului era mai mare si nu isi putea concepe existenta decat ca taran.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.