Caracterizare merceologica generala a capsuni

Trimis la data: 2005-06-28
Materia: Marketing
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 9
Nota: 7.01 / 10
Downloads: 3176
Autor: Anca Pintescu
Dimensiune: 13kb
Voturi: 255
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Caracterizare merceologica generala a capsuni - Comertul mondial cu marfuri alimentare brute si prelucrate se afla sub incidenta: - disponibilitatilor de resurse agro- alimentare si a fluxurilor comertului international; Caracterizare merceologica generala a capsuni
Caracterizare merceologica generala a capsuni
- ridicarea gradului de prelucrare a alimentelor, piata fiind impulsionata de industrializarea rapida a sectoarelor de productie alimentara, aparitia unor noi forme de distributie si dezvoltarea unor noi forme de consum;

- utilizarea unor mecanisme eficiente de adaptare la exigentele protectiei consumatorilor.

Progresul continuu al societatii umane a dus la o omniprezenta a tehnologiei in toate domeniile. Produsele alimentare sunt si ele obtinute astazi cu ajutorul tehnologiilor si procedeelor moderne, iar cererea tot mai mare care se inregistreaza duce la o supraproductie si o oferta variata din partea producatorilor alimentari.
Astfel se face tot posibilul ca alimentele sa aiba succes, sa poata fi conservate pe perioade cat mai lungi, sa aiba culori cat mai atractive, sa fie cat mai bogate in vitamine chiar daca sunt obtinute pe cale artificilala.

Comertului ii sunt specifice o serie de axiome dintre care urmatoarele sunt decisive:
– comertul se face cu marfa
– comertul este o indeletnicire profitabila
– comertul se bazeaza pe credibilitate
– comertul presupune un grad mare de profesionalism.

Marfa alimentara, sau alimentul reprezinta toate substantele sau produse prelucrate, partial prelucrate sau neprelucrate destinate sa fie ingerate de oameni.

Termenul de „ marfa alimentara” nu cuprinde :
- hrana pentru animale
- animalele vii, mai putin cele care nu sunt preparate in vederea consumului uman
- plantele inainte de recoltare
- medicamentele
- cosmeticele
- tutunul si produsele din tutun
- stupefiantele si substantele psihotrope
- reziduuri si contaminanti.

Conform acestei definitii fructele sunt alimente care se pot consuma atat in stare prelucrata (compoturi, sucuri, etc.), cat si in stare neprelucrata.

Romania se situeaza pe locul 12 in Europa in ceea ce priveste consumul de fructe pe cap de locuitor - 55 kg./cap de locuitor. Este o valoare destul de mica, comparativ cu Italia - 123 kg./cap de locuitor - sau Bulgaria - 116 kg./locuitor - , dar inaintea unor tari ca Marea Britanie - doar 40kg./cap de locuitor - sau Polonia - 50 kg./locuitor. Consumul optim pe tipurile de fructe se situeaza in ceea ce priveste merele la 28 kg./locuitor, piersici - 2,6 kg./locuitor, capsuni - 2 kg./locuitor, iar punele - 18,1 kg./locuitor. (2003) Fructele, datorita continutului ridicat in vitamine, saruri minerale, glucide usor asimilabile, accizi si alte principii fiziologice active, constituie un factor indispensabil in alimentatia rationala a omului.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.