Caracterizarea comparativa a cernoziomului si a cernoziomului cambic

Trimis la data: 2012-05-11 Materia: Agronomie Nivel: Facultate Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 429
Autor: Dannaella Dimensiune: 19kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Cernoziomurile tipice au profilul Am- A/C-C sau Cca. In comparatie cu solurile balane au orizontul Am mai inchis la culoare (brun- inchis sau negricios) si de obicei mai gros (40-50),A/C, de asemena ,mai gros (20-30) si mai inchis la culoare ,iar C sau Cca ia adancime mai mare (peste60-70cm).Profilul are numeroase neoformatii biogene,dar de CaCO3 incepand numai de la baza orizuntului Am sau din A/C. Textura ca si in cazul solurilor balane este nediferentiata pe profil, adesea mijlocie( uneori catre fina sau grosiera, in functie de materialul parental), dar prezinta o situatie mai buna in ceea ce priveste structura(glomerulara), porozitate si regimul aerohidric.

Este un orizont mineral avand urmatoarele caractere:Culoare inchisa a materialului atat in asezare naturala cat si in stare sfaramata, avand crome si valori.Se formeaza sub influenta factorilor exogeni in zonele superficiale ale scoartei, in bazine marine sau in arii continentale. Procesele care duc la formarea lor sunt:

Dezagregarea, fragmentarea si alterarea rocilor preexistente.
Transportul sub forma de solutii sau suspensii si acumularea gravitationala, chimica si biochimica in bazine de sedimentare.
Precipitare chimica si biochimica din solutii naturale in conditii de presiune si temperatura specifice suprafetei scoartei terestre.
Activitatea organismelor vegetale si animale capabile sa-si construiasca in timpul vietii schelete sau alte invelisuri protectoare de natura minerala care, dupa moartea lor, se pot acumula sub forma sedimentelor organogene (biogene).

Diversele procese genetice se reflecta direct in compozitia mineralogica, textura si structura rocilor formate. In cuprinsul determinatorului s-a adoptat o clasificare care are drept criteriu de baza compozitia mineralogica si apoi trasaturile structurale si texturale ale rocilor.Compozitia mineralogical Pe baza ei se stabilesc tipurile petrografice principale, iar in cadrul lor diverse varietati monominerale (oligomictice) si poliminerale (polimictice), astfel:
Roci epiclastice oligomictice: conglomerate cuartoase, gresii cuartoase, calcirudite, calcarenite, etc.Roci epiclastice polimictice: brecii si conglomerate poligene, gresii litice, arcoze, graywacke, gaize, etc.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.