Caracterizarea lui Dikomes

Trimis la data: 2011-04-04
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 7.89 / 10
Downloads: 1036
Autor: Vlad Harabara
Dimensiune: 6kb
Voturi: 108
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Protagonistul nuvelei "Delfinul" de George Meniuc- Dikomes este un delfin curajos. Asta o deducem din cvintele naratorului "El parcrgea intinderi vaste...... se cufunda in adancri, se strecura printre alge". Inotand disperat prin toate apele si tinand piept tuturor primejdiilor "O cauta prin marile noianuri de apa, pe linga tarmuri, in golfuri, o cauta pretutindeni." el demonstreaza cat de increzut in sine este ca o va revedea pe mult iubita sa Ursula.
Il framanta amintirile cu ea ce ii provoaca tristete, amaraciune sufleteasca. Il macina lipsa fapturii cel mai mult indragite "(Acum, inota singur.

N-avea bucuria valurilor si daca inghitea vren peste, il nghitea fara pofta)" , cu care a petrecut clipe minunate, de neuitat, absenta carora i-a si provocat starea asta de delir care a dat nastere dialogului imaginar cu Ursula.

In dialogul cu Nardus, Dik este este numit ironic "pacatosule" "bun mire ce si-a pierdut logodnica". Tot in convorbirea c Nards, Dikomes apare nedumerit, ca de ce oamenii se implica in lumea delfinilor, daca ei singuri n-o pot control ape-a lor. Dece ei ii vineaza pe delfini, daca ei nu pot opri acele razboaie devastatoare?!

Dikomes este un numele ce semnifica cautari de farmece si clipe de vraja, este un dikomes semnifica curaj si grija fata de aproapele sau, dikomes semnifica puritate curaj incredere in sine si multa iubire, dikomes semnifica putere si iubire,
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.