Caracterizarea lui Ion de Liviu Rebreanu

Trimis la data: 2012-11-12
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 9.99 / 10
Downloads: 0
Autor: dacian97
Dimensiune: 15kb
Voturi: 9
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
A)Statutul social:
-dupa locul in opera: Ion este un personaj eponim si in acelas timp este si personajul al operei in jurul caruia se leaga toate actiuniile acesteia.
-dupa raportul cu realitatea - Ion este un personaj realist tipic grupului social din care parte(taranul sarac)
b) Trasaturi: Ion este un personaj realist care are atat trasaturi rele cat si trasaturi bune.Ex: Inca de la inceput ne dam seama ca Ion este un personaj orgolios care I ie rusine de statutul social si nu suporta ca cineva sa is scoata in evidenta acest lucru.Desi sarac Ion este un tanar harnic care nu se da in spate de la munca spre deosebire de tatal sau care se ocupa numai cu lucruri usoare.

Ion este o persoana materialista (una dintre trasaturile sape predominante) el doreste cu ori ce pret sa obtina averea Anei chiar daca el o iubeste pe Florica.De aici reiese ca Ion este o persoana egoista si dublicitara care se joaca cu sentimetele unor persoane doar pentru asi atinge unele obiective.
c)Modalitati de caracterizare:
-directa

Portret biografic: Ion este un tanar care provine dintr-o familie El doreste sa gaseasca un essential in viata iar in acest sens are loc un conflict in interiorul sau intre 2 patimi(patima petru pamant si cea pentru Florica).Parerea altor personaje: Personajele din roman impartasesc pareri diferite despre Ion.

Parerile pozitive sunt exprimate de catre familia Herdelea care il
lauda pe Ion pentru harnicia sa si ii ia apararea de multe ori chiar daca acesta le greseste cateodata si nu se tine intodeauna de cuvant.Parerile negative sunt exprimate de catre Baciu(tata lui Ana) care isi da seama ca Ion vrea sa ii ia fata de sotie doar pentru pamant si il face mincinos si talhar.

-indirecta
Relatia cu alte personaje: Din relatia lui Ion cu alte personaje reies mai multe trasaturi:Ion este un om mincinos, el o minte pe Ana de nenumarate ori doar pentru a putea pune mana pe pamant.Ion stie sa se tina de cuvant cand este vorba de Florica, si o viziteaza mereu la data pe care a stabilito.

Limbaj&atitudine: Din limbajul si atitudinea lui Ion reiese ca este o fire agresiva care nu suporta sa se aduca acuzatii la adresa lui.Din limbajul si atitudinea lui Ion mai resese ca este si o persoana mandra.Dupa ce a pus mana pe pamant si-a schimbat stilul de a merge si de a vorbi.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.