Caracterizarea lui Matache

Trimis la data: 2008-10-02
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 7.36 / 10
Downloads: 6230
Autor: Ing_93
Dimensiune: 6kb
Voturi: 298
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
"Caracterizarea lui Matache"
Panait Istrati(10 august 1884-16 aprilie 1935)cu numele la nastere Gherasim Istrati a fost un scriitor roman de limba romana si franceza. Personajul principal al acestei opera este Matache,un copil de doar 9 ani,care a fost nevoit sa se confrunte cu realitatile vietii,traind la fel de tacut precum spatiul arid in care vietuia.
"Caracterizarea lui Matache"
"Caracterizarea lui Matache"
Relatarea faptelor se face la persoana I,deoarece naratorul este unul dintre personajele cartii,care ajuns la maturitate isi aminteste de anii petrecuti in baltile Dunarii fiind pribeag pe cuprinsul Baraganului in speranta scuturarii saraciei,fapt care i-a creat mai multe deziluzii."Caracterizarea lui Matache" Evenimentele relatate de Matache sunt aparent lipsite de maturitate, acesta nu cerceteaza lucrurile si nici nu le interpreteaza ci le comunica doar consecintele.

"Caracterizarea lui Matache"Desi era un copil incerca din rasputeri sa-si ajute parintii in lupta pentru supravietuire,considera ca tatal sau putea sa aiba o contributie mai importanta pentru iesirea din aceasta situatie,in timp ce pentru mama sa avea un sentiment de consideratie pentru toate sacrificiile acesteia.

"Caracterizarea lui Matache" Micul erou priveste cu parere de rau la ``varicile groaznice de pe membrele inferioare ale mamei,la opincile scalciate si la nadragii rupti ai tatalui``.Inarmat cu un curaj deosebit si o vointa iesita din comun izvorate din saracia in care se zbatea,Matache pleaca de acasa impreuna cu tatal sau ,nu doar pentru a descoperi noi orizonturi si experiente,ci pentru a scapa de conditiile de trai inumane.(

`` vroiam sa-alerg si eu cu vantul si cu ciulinii,a-alerg,sa scap de apa asta care facea sa-mi putrezeasaca picioarele de pestele pe care-l strangeam de pomana``).Odata plecat de acasa are parte de o serie de intamplari nefericite pe care le depaseste dand dovada de tarie de caracter .
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.