Caracterizarea moleculara a medicamentelor

Trimis la data: 2014-06-24
Materia: Medicina
Nivel: Facultate
Pagini: 62
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Viorel_L
Dimensiune: 741kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Experimentele bazate pe studiul celulelor permit studierea functiilor preparatelor farmaceutice sau a tintelor bolilor in cadrul unui mediu complex si al contextului biologic de ansamblu. Aplicarea noilor tehnologii in biologia moleculara, impreuna cu introducerea noilor metode de analiza a mutat cadrul experimentelor celulare de la nivelul fenotipic cum ar fi, proliferarea celulara, moartea celulara, respiratia si diferentierea functionala, catre analizele celulare ale functiilor moleculelor semnal - specifice si ale componentelor metabolice.
In momentul de fata, experimentele celulare presupun masuratori mecanice, asociate tintelor specifice, care permit identificarea componentilor chimici cu functie specifica tintei sau functie modulatoare asociata. Se poate asadar afirma ca analizele celulare vor juca un rol din ce in ce mai important in descoperirea medicamentelor, in special a componentelor pentru validarea si optimizarea tintei, precum si in selectia modulatorilor cu molecule mici si in opimizarea modularii.

In contrast cu testele biochimice ale substantelor chimice pentru modularea activitatii tintelor moleculare, sistemele celulare pot oferi informatii aditionale cu privire la transportul, metabolismul si stabilitatea medicamentelor. Cel mai important aspect este acela ca tintele farmacologice raman in mediul lor natural atunci cand este analizata modularea , astfel ca datele sa aiba o valoare predictiva inalta. (Fig 1.1)

Cu toate acestea, mai trebuie spus ca, pentru a utiliza experimentele celulare, celulele trebuie scoase din mediul lor natural si crescute in culturi. Acest lucru va conduce inevitabil la alterari ale repertoriului genelor si ale expresiei proteice si deci ale fenotipului. Celulele utilizate in astfel de experimente trebuie deci sa fie caracterizate din punctul de vedere al functiilor retelelor intracelulare, raspunsului la stimuli externi - cel putin pentru calea de semnalizare de interes - si comparate cu raspunsul si evenimentele ce au loc la nivelul tesutului sau organului. In multe cazuri, acest lucru nu este pe deplin realizabil inca.

Numarul mare al tintelor farmaceutice potentiale necesita un proces eficient de selectare a acelor tinte pentru modularea cailor si fenotipurilor relevante pentru anumite afectiuni. Experimentele celulare, care sunt strans legate cu tintele de interes, permit calificarea modulatorilor cu molecula mica identificati in experimentele celulare sau biochimice de inalta capacitate, in conformitate cu functionalitatea intr-un mediu fiziologic relevant. Experimentele celulare care nu sunt strans legate cu tinta vor indica efectele sistemice ale componentilor si pot fi interpretate ca si clasificare celulara "de siguranta". Testele celulare pot fi utilizate pentru prioritizarea tintelor si a componentilor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.