Caracterizarea personajului Mara din romanul lui Ioan Slavici

Trimis la data: 2016-07-09
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 8.39 / 10
Downloads: 0
Autor: best_writer
Dimensiune: 5kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Mara, personajul principal din romanul lui Ioan Slavici(care ii poarta numele), este o podarita din Radna Aradului, vaduva raposatului Barzovanu, cizmarul. Aceasta, ramasa singura cu doi copii, Persida si Trica, economisea fiecare banut pe care il castiga din vanzari pentru ei si pentru inmormantare: " Nu e chip sa treaca zi fara ca ea sa puna fie si macar numai cate un creitar in fiecare dintre cei trei ciorapi ".
Mara este un personaj individual, particularizat din punct de vedere al comportamentului, statutului social, si care este complex caracterizat, avand atat calitati(" era tanara si voinica, si harnica si Dumnezeu a mai lasat sa aiba si noroc "), cat si defecte(" tot Mara cea veche era, tor soioasa, tot nepieptanata").
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.