Cariotipul normal la om

Trimis la data: 2015-10-01
Materia: Biologie
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 9.96 / 10
Downloads: 0
Autor: Mihai_H
Dimensiune: 15kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Primele observatii de genetica umana dateaza din antichitate cand s-a caostatat ca unele insusiri precum forta, robustetea si inteligenta umana se mostenesc.
Studiile de genetica umana au luat amploare dupa aparitia geneticii moleculare. Aceste studii sunt foarte dificile, deoarece omul nu poate fi folosit ca "test" in genetica. Din acest motiv se folosescmetode de cercetare specifice dintre care studiul gemenilor, al pedigriului si al familiilor consagvine sunt metode clasice de mare importanta.
Pentru studiile de genetica umana sunt de natura ereditara, iar deosebirile sunt de natura ereditara, iar deosebirile sunt cauzate de mediu.
Studiul pedigriului sau al arborelui genialogic. Acesta permite cunoasterea modului de transmitere a caracterelor normale si patologice de-a lungul generatiilor.
In studiul familiilor consangvine(provenite prin casatorii intre indivizi cu grad apropiate de rudenie) se porneste de la ideea ca, genele recesive se homozigoteaza si se manifesta fenotipic in decendenta.

Consangvinizarea este fregventa in comunitatiile umane reduse si izolate geografic.
Metide de cercetare moderne, utilizare in genetica umana sunt :
a. metode biochimice, prin care sunt detectate mutatiile genetice sunt studiate unele maladii metabolice ereditare.
b. Metodele citologice , prin care se studiaza cariotipul uman.
c. Metoda hibridarii celulare si moleculare,prin care se determina pozitia genelor in cronozomi.
d. Metode matematice,prin care se determina frecventa anumitor gene in populatia umana.

Prin aceste metode s-au stabilit: pozitia genelor in cromozomi, cariotipul umannormal si cel patologic, tipurile de mutatii si efectele lor , precum si frecventa anumitor gene in populatia unama.
Cariotipul uman normal este format din 46 de cromozomi, dintre care 44 sunt autozomi si 2 sunt heterozomi: X si Y.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.