Carol I

Trimis la data: 2006-03-07 Materia: Istorie Nivel: Liceu Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 13
Autor: Stanescu Laura Dimensiune: 101kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Carol I:După refuzul contelui Filip de Flandra de a deveni domnitor al Principatelor Unite (14 februarie 1866), Ion C. Brătianu şi Ion Bălăceanu emisarii guvernului aflaţi la Paris, la 14 martie 1866 înaintează Bucureştiului ideea candidaturii lui Carol de Hohenzollern. Brătianu pleacă la Dusseldorf unde are întrevederi cu Carol Anton de Hohenzollern (18 martie 1866) şi cu fiul acestuia, principele Carol, de la care obţine acordul de principiu de a fi ales domnitor al Principatelor Unite.Carol I

Carol–Eitel–Frederic–Zefirin–Ludovic, cel de-al doilea fiu al principelui Carol–Anton de Hohenzollern–Sigmaringen şi al Josephinei–Frederica–Luisa, principesă de Baden, s-a născut în aprilie 1839, la Sigmaringen (Germania).

Carol I:După tată, aparţinea de Casa Regală de Hohenzollern a Prusiei, iar după mamă, era înrudit cu marile Case domnitoare ale Europei. Era înrudit cu familia Bonaparte prin familia Murat (bunica sa paternă, Antoinette Murat, a fost nepoata mareşalului Joachim Murat, cumnatul lui Napoleon I) şi prin familia Beauharnais (bunica sa maternă, Stephanie de Beauharnais, era vară cu Napoleon al III-lea, a cărui mamă a fost Hortense de Beauharnais).

Până la 11 ani primeşte primele învăţături în cadrul familiei. Din 1850 şi până în 1856 îşi continuă instrucţia la Dresda.. Numit de regele Prusiei locotenent în Regimentul de artilerie de gardă, în aprilie 1857 intră în serviciu la Berlin şi îşi continuă studiile militare. Ia parte la războiul austro–pruso–danez (1864) şi este înaintat la gradul de căpitan.

Ales prin plebiscit, vine în ţară şi este proclamat Domn (până în 1881) al Principatelor Unite Române sub numele de Carol I şi depune jurământul în faţa Adunării Constituante la 10 mai 1866, care votează în aceeaşi zi, de 10 mai 1866, legea pentru naturalizarea familiei princiare de Hohenzollern.

La 3 noiembrie 1869 se căsătoreşte cu Elisabeta, principesă de Wied. Din această căsătorie rezultă un copil, principesa Maria (1870–1874). Conduce efortul naţional pentru dobândirea independenţei ţării în războiul din 1877.La 14 martie 1881 i se conferă titlul de Rege al României şi este încoronat ca rege la 10 mai 1881.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.