Carta studentului Erasmus

Trimis la data: 2014-03-01
Materia: Romana
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 9.85 / 10
Downloads: 0
Autor: Rafael_B
Dimensiune: 17kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Statutul de student Erasmus se aplica tuturor studentilor care indeplinesc criteriile Erasmus de eligibilitati si care au fost selectati de catre universitatea lor de origine pentru o mobilitate de studii la o universitate partenera din Europa. Ambele universitati trebuie sa aiba Carta universitara Erasmus aprobata de Comisia Europeana.
In calitate de student Erasmus ai dreptul ca:
u Universitatea de origine si universitatea primitoare sa semneze cu tine un Contract de studii (Learning Agreement) inainte de inceperea mobilitatii.
Universitatea de origine si universitatea primitoare sa semneze cu tine un Contract de studii (Learning Agreement) inainte de inceperea mobilitatii. Acest contract are rolul de a stabili detaliile programului tau de studii in strainatate, inclusiv numarul de credite pe care urmeaza sa il obtii. Sa primesti o situatie scolara (Transcript of Records) la sfarsitul perioadei tale de studiu, semnata de un reprezentant autorizat al universitatii primitoare. Acest document va contine notele (calificativele) si numarul de credite pe care le-ai obtinut.

u Universitatea de origine sa recunoasca si sa echivaleze in intregime numarul de credite pe care l-ai obtinut in strainatate, in conformitate cu contractul de studii. Sa nu platesti taxe catre universitatea primitoare pe intreg parcursul perioadei tale de studiu, fie el taxe de scolarizare sau de inmatriculare, de examinare, de folosire a laboratoarelor sau bibliotecilor, pe perioada stagiului ERASMUS. Bursele sau orice alte forme de sprijin financiar de care beneficiezi in Romania sa iti fie acordate integral pe intreaga perioada a studiilor tale in strainatate.

In calitate de student Erasmus ai obligatia: Sa respecti prevederile contractului financiar Erasmus incheiat cu Universitatea de origine.
Sa te asiguri ca orice schimbare intervenita in contractul de studii este imediat aprobata in scris atat de Universitatea de origine cat si de universitatea primitoare. Sa petreci la universitatea primitoare intreaga perioada de studiu, conform acordului prealabil cu Universitatea de origine, sa te prezinti la examene sau alte forme de evaluare si sa respecti regulile regulamentele interne ale institutiei gazda.Sa redactezi un raport de activitate cu privire la mobilitatea ta de studii Erasmus dupa incheiere acesteia.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.