Cartea Nuntii - rezumat

Trimis la data: 2004-05-02
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 4
Nota: 9.57 / 10
Downloads: 23
Autor: Daria Damian
Dimensiune: 8kb
Voturi: 2260
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
O sarutare in tren. In primul capitol ne este prezentat Jim, care se urca in tren. Acesta se aseaza pe locul lui de langa fereastra din compartiment si incepe sa priveasca pe geam. La un dat, el zareste in compartiment o fata tanara, care statea pe fotoliul din fata lui. Dupa putin timp, fata a vrut sa deschida mai mult geamul compartimentului, dar nu a reusit. Jim se ridica si deschise mai mult geamul, atingand si mainile fetei.
Jim se gandea cum va fi cand va ajunge acasa. Cand trenul a ajuns la Breaza, tanara vru sa inchida geamul, deoarece se facuse frig. Jim se repezi s-o ajute, si cand s-a intins sa inchida geamul o saruta pe fata. In scurt timp trenul ajunse in Gara de Nord unde Jim coborâ.

Casa cu molii
Ion Marinescu(Jim) ajunse acasa pe strada Udricani. În casa totul era vechi si plin de praf. Toate femeile care locuiau in acea casa: Baba Chiva, tanti Magdalina(mama lui), tanti Ghenca, tanti Fira, tanti Mali, tanti Agespina si tanti Caterina(soţia domnului Popescu) strângeau toate vechiturile si le păstrau în lăzi vechi, ceea ce nu-i placea deloc lui Jim. Jim nu se prea inţelegea cu nici una dintre femei, nici măcar cu mama lui cu care mereu se contrazicea şi se certa.

Lola, Dora şi Medy
A doua zi, Jim s-a trezit mai devreme, s-a spălat în camera lui, a mâncat si apoi a plecat cu maşina lui mică, un Peugeot, în oraş. Ajuns în dreptul unei cabine telefonice, acesta o sună pe o foarte bună prietenă, Dora, care îl invită la Lola la ora patru unde va veni si Medy(altă prietenă a lui). Acesta s-a distrat împreună cu cele trei fete, fiind foarte bucuros să le vadă, dar s-a întrebat dacă nu cumva fetele îl iubesc.

“Oracolul lui Bobby”
Bobby nu şi-a învăţat acasă la istorie, şi deoarece înainte avea muzică, spera ca în acea oră să îşi înveţe pentru că presimţea că Silivestru Capitanovici(rudă cu Jim, şi locuiau în aceeaşi casă) avea de gând să le de-a lucrare. Dar profesorul de muzică(Ostrogotul), l-a ascultat printre alţii, şi n-a apucat să-şi înveţe. Cum se aştepta, au dat lucrare la istorie. Bobby, nu ştia nimic, aşa că a început să copieze din carte, dar după puţin timp îi căzu cartea pe jos şi Silivestru veni lângă el şi îi luă cartea şi un caiet din bancă după ce îi semnă lucrarea lui Bobby.Acel caiet era un oracol al unei colege de-a lui, pe care acum Silivestru îl citea cu interes. După terminarea orei, singurul lucru la care se gândea Bobby acum era cum să-şi repare greşeala.

Planeta de tânar
Bobby s-a gândit să-şi trimită sora la Silivestru şi să-i ceară scuze în numele lui. Între timp, Jim avea impresia că s-a îndrăgostit de Dora. Vera, sora lui Bobby s-a dus la Silivestru şi cel care a condus-o până la el a fost Jim, care a realizat că fata pe care a sărutat-o în tren era chiar Vera. După ce Silivestru i-a dat oracolul, Jim a condus-o acasă pe Vera cu maşina lui şi se împrieteniră.

O partidă de nataţie
Dora i-a trimis lui Jim o scrisoare prin care îl invita la Constanta împreună cu Lola şi Medy. Când Jim credea că Dora îi va spune că îl iubeste, aceasta îi spune că este logodită, iar Jim rămâne fără cuvinte şi acum avea impresia că o iubeşte pe Lola.

Pitia modernă şi căile soartei
Tanti Magdalina le ghicea surorilor ei în cărţi şi se tot certau pe tema destinului fiecăruia, cât timp Jim se gândea la ce s-a întâmplat la Constanţa şi la Vera cu care trebuia să se întâlnească mai târziu aşa că profită că toate femeile erau strânse într-o cameră şi începu să umble prin camerele fiecareia, dar trecu şi pe lîngă camera lui Silivestru unde el scria scrisori de dragoste unei colege.

Ce are Vera noastră?
Vera se îndrăgosti atât de tare de Jim, încăt nu mai ieşea din casă şi nici părinţii ei nu ştiau ce se întâmplă cu ea. Ea şi Jim se întâlneau aproape în fiecare seară, dar Jim nu voia să facă primul pas încă, pentru că nu ştia ce simţea Vera pentru el.

Eros asiatic
În fiecare după-amiază, Jim se ducea la Lola, cu care se înţelegea foarte bine, şi într-o zi i-a spus că o iubeşte, dar ea era mai cu nasul pe sus şi nu a primit vestea prea bine. În următoarea zi în care Lola l-a invitat pe Jim, ea a invitat şi pe sublocotenentul Popescu, lucru care l-a supărat pe Jim şi a înţeles că nu o iubeşte cu adevărat pe Lola. În acea zi trebuia să se întâlnească şi cu Vera, dar pentru că era foarte târziu, el nu credea că l-a mai aşteptat mai ales că şi începuse să ningă şi era frig. Dar Vera era acolo şi îl aştepta. Acesta a întrebat-o dacă ea îl iubeşte, iar ea i-a spus că da, iar Jim a cerut-o de soţie imediat şi ea a acceptat fără ezitare.

REST(capitolele care au mai ramas)
Jim şi Vera s-au dus mai întâi să-i dea de veste mamei Verei care era foarte încântată şi nu s-a împotrivit în nici un fel căsătorii celor doi. A doua zi, Jim le dădu vestea şi femeilor cu care locuia în aceeaşi casă (mamei şi mătuşilor), care nu au fost deacord, fiecare având ceva de obiectat, dar Jim nu le luă în seamă. Jim şi Vera se iubeau atât de mult, încât majoritatea timpului îl petreceau împreună povestindu-şi nimicuri şi făcându-şi planuri de viitor. Într-una din serile următoare, Bobby, Jim şi Vera au fost la o gală de box, unde Bobby s-a simţit foarte bine. Jim şi Vera se căsătoresc şi pleacă de acasă, pe când Silivestru, de singurătate se sinucide spânzurându-se. Cartea se închee însă cu o întâmplare fericită. Vera descoperă că este însărcinată şi se bucură enorm de mult împreună cu Jim.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.