Cartea - obiect sfant

Trimis la data: 2009-05-26
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 1
Nota: 6.91 / 10
Downloads: 3385
Autor: Vica
Dimensiune: 4kb
Voturi: 242
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Cartea - obiect sfant este un mister după care se ascund mii şi mii de cunoştinţe ce le destăinui pe zi ce trece . Posibilitatea de a face o carte este o ştiinţă mare. A, B, C, D... sîn tprimele litere pronunţate de că- tre oamenii micuţi-nou apăruţi în incinta instituţii- lor de învăţămînt,adică grădiniţe. Acestea sînt lite- rele studiate din prima lor carte oficială „Abece- darul”.Spun oficială,deoarece pînă la „Abecedar” fiecare copil mai răsfoieşte acasă cărţi de desene şi poveşti.
Cartea - obiect sfant este un mister după care se ascund mii şi mii de cunoştinţe ce le destăinui pe zi ce trece. Posibilitatea de a face o carte este o ştiinţă mare. A, B, C, D... sîn tprimele litere pronunţate de că- tre oamenii micuţi-nou apăruţi în incinta instituţii- lor de învăţămînt, adică grădiniţe.Acestea sînt lite- rele studiate din prima lor carte oficială „Abece- darul”.Spun oficială,deoarece pînă la „Abecedar” fiecare copil mai răsfoieşte acasă cărţi de desene şi poveşti.

Călăuza spre cunoştinţe a micuţilor din clasa în- tîia este cartea.Împreună cu prima învăţătoare ei plutesc pe valurile cărţilor potolindu - şi neîncetat setea de a cunoaşte.Mai apoi îşi continuă naviga- rea pe valurile cărţilor pînă la terminarea gimna- ziilor şi liceelor. Odată cu apariţia maturităţii începe zborul prin sălile colegiilor şi instituţiilor superioare de învă- ţămînt, pe navele numite cărţi.

Biblioteci cu fonduri enorme şi performante de cărţi sînt puse la dispoziţia copilului, elevului,abi- turientului,studentului, profesorului,omului de şti- inţă şi a tuturor oamenilor care necesită noi şi noi cunoştinţe. Cartea este ca un material instructiv în completa- rea fiecărui înstrument, utilaj, obiect electrocasnic sau de altă destinaţie.

Deci cartea este un izvor profund de cunoştinţe şi învăţătură pentru oamenii darnici de a cunoaşte.

Cartea este ca să vezi:
Un izvor de cunoştinţe.
Pe pămînt deci măi băieţi,
Şi îndeplineşte mari dorinţe.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.