Cartea nuntii de George Calinescu - rezumat pe capitole

Trimis la data: 2009-02-07
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 7
Nota: 9.70 / 10
Downloads: 22
Autor: Oana-Elena
Dimensiune: 9kb
Voturi: 182
Tipul fisierelor: rtf
Acorda si tu o nota acestui referat:
In primul capitol este vorba despre un baiat pe nume Jim, se intorcea de la casa parinteasca cu trenul.Acesta vede peisaje frumoase si tot atunci vede si o fata foarte frumoasa in fata lui.Acesta ca sa faca impresie buna isi cauta tot felul de locuri,insa nu era bogat in seama de catre fata.
Acesta a plecat cu carul la casa parinteasca si a ajuns in fata casei sale.Acesta a fost intampinat de Baba Chiva care i-a luat bagajul si la condul in camera lui.Acesta i-a adus niste fructe,acesta vazand schimbarile din grada.

Baba s-a dus sa vorbeasca despre sosirea lui acasa,iar la un moment dat Jim incere a-si cauta lucrurile vechi.A cotrobait prin camera si deschizand dulapul acesta a vazut cum toate hainele erau pline de molii,apoi un oracol care era intitulat,,Planeta de tanar"

Jim citi putin din el si si-a dat seama ca de mult se aseamana cu povestea lui,cu acea fata dar si biletul primit de la Baba.Apoi a intrat mama acestuia care era tare bucuroasa,dar vazand ca nu o baga in seama aceasta l-a intrebat daca a venit si i-a zis ca a fost curat printre carti.Infuriindu-se Jim a inceput sa zbiere la mama sa si sa ii are de toate lucrurile murdare si foarte vechi.Usa s-a deschis si au intrat 3 femei si l-au sarutat pe Jim pe obraz,acestea fiind matusile lui.

Capitolul 3 : Masa celor zece
In acest capitol ne este relatat ca Jim a intrat intr-o camera mare fiindu-i foame,,iar acolo era o masa cu 10 tacamuri.Surprins ca nimeni nu era acolo la masa,s-a luat in vorba cu Tanti Agespina.

Tanarul Jim i-a chemat si pe cei din casa la masa pt a nu manca singur,toti s-au asezat la masa si au mancat o zeama,iar mancand tanarul si-a adus aminte de matusa lui cea bolnava si i-a intrebat pe toti cei aflati la masa daca matusa lui a mancat.

Mai apoi a intrat si Domnul Popescu,care parea turmentat(beat).Acesta intrand in incapere a si cerut de mancare,iar in cele din urma a primit friptura si 2 cepe.Satui de aceste situatii Jim si Silivestru au plecat in camerele lor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.