Cartea rosie a solutiilor in vanzari de Jeffrey Gytomer

Trimis la data: 2010-11-01
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 9.65 / 10
Downloads: 0
Autor: Mirela Suciu
Dimensiune: 18kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
O carte deosebit de interesanta care prezinta o conduita specifica atat unei persoae care activeaza in domeniul vanzarilor cat si multe sfaturi practice pentru oricare dintre noi.Intrebari ca :"De ce nu esti o forta in vazari?",De ce nu vinzi atat cat ti-ai dori?",De ce nu reusesti sa-tzi pastrezi clientii? etc.,sunt intrebari pe care si le adreasea orice agent de vanzari zilnic.Raspunsurile stau in mare parte in atitudinea noastra,in modul nostrum de viata sau in felul in care noi privim lucrurile.
Esenta succesului in general este practic munca,insa in vanzari cuvintele cheie sunt munca asidua.Insistenta fata de clienti,si oferirea cator mai multe posibilati fat ade produsul vandut sa de srviciul prestat aduc rezultat si implicit ceea ce cautam cu totii:bani.
Oricare agent de vanzari, pentru a-si asigura un portofoliu de clienti cat mai mare, trebuie, pe langa ordiea logica, secventiala a desfasurrii activitatii sa isi construiesca o strategie si o filozofie proprie de abordare.

Ordinea logica a desfasurarii activitatii unui agent implica :
Stabilirea unei legaturi
Stabilirea unui intalniri
Pregatirea pentru o vanzare
Trezirea interesului potentialului client
Dovedirea valorii ofertei prezentate
Incheierea unui anumit acord
Livrarea
Asigurarea service-ului

Crearea unui mediu atat de extraordinar incat clientul sa fie convins sa cumpere din nou de la tine, sa te recomande altora si sa vorbeasca cu entuziasm despre tine pe piata.Strategia proprie a fiecarui agent si-o creeaza aceste pe baza modului de gandire, a comportamentului si a stilului de viata personal. Un agent de vanzati bun da valoare produsului sau, se straduie sa faca cat mai bine lucrurile ce ii plac, se distreaza si se simte bine in fiecare zi.

Modalitati de a trece cu succes de prima abordare si de stabilirea unei intalniri.Nimani nu ii place etapa primei abordari. Nici agentului care este initiatorul si, cu siguranta, nici potentialului client care este abordat. Va prezint 5 modalitati de redediere profesionala a acestei situatii si pentru a stabili totusi intalniri

1.Tine un seminar gratuit. Fa in asa fel incat subiectul sa fie atragator iar continutul dinamic
2. Lanseaza ideea sapamanii prin e-mail. Catre clientul sau viitorul tau client, sau catre persoanele de pe lista persoanelor influente
3. Scrie un articol. Un articol care sa le sara in achi clientilor si posobililor clienti importanti pentru tine.

4. Tine un discurs. La o intrunire a unei asociatii, sa la o expozitie
5. Cere o recomandare a unei persoane care te apreciaza. Scrisorile de recomandare sunt de 100 de ori mai eficiente decat abordarile directe.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.