Cartile de plata

Trimis la data: 2015-03-03 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 11 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: Tatiana_G Dimensiune: 25kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Cartea de plata este un instrument cu ajutorul caruia se poate efectua plata unui produs sau serviciu, avand la baza un sistem organizat pe baze contractuale intre detinator, emitent si comerciantul sau prestatorul de servicii. De asemenea cu ajutorul anumitor carti de plata, detinatorul poate dispune sau retrage numerar in si din contul sau personal. Este, deci, un instrument de plata fara numerar, prin care un posesor autorizat poate achita contravaloarea unor bunuri si/sau servicii cumparate de la comerciantii abilitati sa o accepte sau prin utilizarea careia poate obtine lichiditati de la banca emitenta.

Cartea cu microprocesor, aceasta inovatie majora, prezinta avantaje considerabile pentru intrebuintarile existente, ele referindu-se, in principal, la securitatea care o ofera: documentata contrafacerea si falsificarea este aproape imposibila; controlul codului confidential al posesorului in momentul platii este mai fiabil; mijloacele de lupta contra abuzurilor sunt intarite prin dispozitive de control al frecventei si intensitatii utilizatorilor pentru plata.

Aceasta tehnologie permite extinderea considerabila a intrebuintarii cartii prin deschiderea accesului spre servicii noi. Fiecare dintre partenerii implicati in utilizarea acestui instrument percepe diferit ATRACTIA cartilor cu microprocesor.
Bancile aflate la originea introducerii lor, sunt motivate pentru utilizarea acestora, cel putin din urmatoarele considerente: securitate; diminuarea pe termen lung a costurilor; imposibilitatea de a administra o masa crescanda de cecuri; tranzactiile de unica valoare; noi servicii, la concurenta cu cartile private.

Cartea bancara cu microprocesor asigura aceleasi functii ca si cea cu pista magnetica pe care o substituie, motiv pentru care posesorul (utilizatorul) percepe destul de greu, intr-o prima etapa, importanta schimbarii oferite de aceasta noua tehnologie. Doar noile servicii atasate vechilor utilizari favorizeaza o luare la cunostinta a avantajelor invoirii oferite de banci.

Acest tip de carte ofera o atractie suplimentara pentru comercianti. Securitatea sporita, printr-o mai buna identificare a posesorului si a solvabilitatii sale, exclude obligatia prezentarii unui act de identitate sau a unui contact telefonic cu centrul de autorizare. Paralel acestei cresteri a securitatii platii, comerciantii sunt sensibilizati si de reducere a comisionului impus de banci.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.