Cazul Kovacs

Trimis la data: 2015-09-23
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 26
Nota: 9.65 / 10
Downloads: 0
Autor: Alexandra_E
Dimensiune: 54kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In fapt, s-a retinut ca numitul Dumitru Lucian, agent de paza in comuna Carpinis, se adreseaza cu o plangere orala Postului de Politie Carpinis, sesizand faptul ca in noaptea de 29/30.08.2002, in jurul orelor 24.00 in timp ce isi exercita serviciul de paza comunala, a surprins un autoturism de marca straina oprit pe una din strazile comunei si 2 indivizi necunoscuti fugind spre masina, care a pornit in tromba, dupa care l-a zarit si pe numitul Kovacs Marcel la cativa metri distanta, lovit si plin de sange.
In urma sesizarii, organele de politie au procedat la cercetarea imprejurarilor in care s-a produs agresiunea victimei, reusind sa-i identifice pe autorii faptei in persoana numitilor BARCEA SORIN PETRU, BOZGA MARIAN MARIUS, JURAVLE MARIUS GHITA, STOICA EUGEN si BALASOIU CLAUDIU MIHAI, care au fost instigati la comiterea faptei de catre mama victimei, numita KOVACS ANA.
In baza probelor administrate, organele de politie au retinut pe autori, iar ulterior, fata de BARCEA SORIN, BOZGA MARIAN si JURAVLE MARIUS, s-a emis mandat de arestare preventiva pe timp de 30 de zile, ceilalti faptuitori fiind cercetati in stare de libertate.

Din cuprinsul materialului probator administrat s-a retinut ca partea vatamata Kovacs Marcel, in varsta de 33 ani, sufera de oligofrenie de gradul II, boala care-l face deosebit de violent in relatiile cu mama sa Kovacs Ana pe care o maltrata fizic si supunea la traume psihice. Fiind ingrozita de tratamentul fiului sau, aceasta a hotarat sa caute o persoana care in schimbul unei sume de bani sa-i rapeasca fiul izgonindu-l cat mai departe de ea.

Aceasta hotarare s-a conturat atunci cand invinuita Kovacs Ana l-a intalnit pe inculpatul Barcea Petru Sorin in locuinta unor amici, propunandu-i acestuia ca in schimbul sumei de 2.000.000 lei sa-i "execute" planul. Incantat de onorariul oferit, inculpatul a luat legatura cu amicii sai Bozga Marian Mircea si Juravle Marius Ghita, carora le-a spus de plan, acestia fiind de acord sa-l insoteasca.

Pentru ca planul sa aiba succes, inculpatul Barcea Sorin i-a cerut martorului Mihu Leonard, taximetrist la firma "Radio Taxi" sa-i transporte cu masina in comuna Carpinis, fara a-i da amanunte cu privire la scopul deplasarii, astfel ca acesta fiind de acord, in seara zilei de 29.08.2002, in jurul orelor 23.oo au pornit spre comuna, fiind insotiti si de invinuitii Stoika Eugen si Balasoiu Claudiu Mihai.

In drum spre localitatea Carpinis, inculpatul Barcea Sorin a achizitionat in schimbul sumei de 100.000 lei un tub de spray paralizant de la martorul Mihu Leonard, iar atunci cand au ajuns in centrul comunei s-au indreptat spre locuinta invinuitei Kovacs Ana, care urma sa-i ghideze la locuinta viitoarei victime. Impreuna cu aceasta s-au indreptat spre locuinta partii vatamate, pe care inculpatul Barcea Sorin a strigat-o la poarta.

In momentul in care victima a iesit in strada, inculpatul Barcea Sorin i-a pulverizat spray paralizant in fata aplicandu-i totodata un pumn in zona fetei, dupa care ajutat de inculpatii Bozga Marian si Juravle Marius, au imobilizat victima de maini si picioare depunand-o apoi in portbagajul masinii cu care s-au deplasat la marginea comunei pe un loc viran unde au scos victima din portbagaj si au inceput sa-i aplice mai multe lovituri cu pumnii si picioarele.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.