Ce este Europa si ce inseamna sa fii european?

Trimis la data: 2012-11-05
Materia: Sociologie
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 7.05 / 10
Downloads: 0
Autor: Dan nani
Dimensiune: 20kb
Voturi: 4
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Astazi traim intr-o perioada cind omenirea isi pune tot mai multe intrebari.Intrebari grele si la care nu intotdeauna gaseste raspunsuri plauzibile.Nu este lipsita sau mai corect scutita de intrebari si Europa.Ce eati sau cine esti tu Europa?De ce toti ochii sunt indreptati spre tine?De ce unele tari nu fac un pas fara sfatul tau?De ce tara mea,mica mea tara tinde sa se alinieze in rand cu tine si vrea sa fie ca tine?
Multe intrebari,multe raspunsuri si mari sperante sunt legate de tine,Europa.Esti continental care nu poate fi uitat asa usor odata ce a fost vazut.Esti coltisorul de rai in care totul este precum trebuie sa fie in paradis:armonie,echilibru.Esti visul multora care care au speranta ca vor fi si ei candva considerati oameni. Toate aceste framantari au un gind bine cunoscut:Europa. Asadar, Europa!Amplasata pe-o gura de rai,Europa nu te lasa fara impresii.Nu te lasa ci te incarca de farmec si de poveste.E cu adevarat locul cel mai perfect din lume.

Rauri,mari,munti,dealuri,paduri...tot ce a creat Dumnezeu,toate sunt aici lasate de Creator pentru delectare,pentru suflet,pentru viata.De aceea place tuturor,pentru ca-i frumoasa.Europa isi are istoria ei.Trecuta prin doua razboaie mondiale,condusa de variate puteri contradictorii, reuseste intr+un final sa se statorniceasca si sa se lege la rani.Isi dezvolta economia,statalitatea si creste din punct de vedere cultural, si politic.Europa a inteles ca razboailele niciodata nu au dus la bine si ceea ce a ramas in urma razboaielor nu a facut niciodata fata Europei.

Dar,invatata lectia,s-a facut tot posibilul de a da tot ce are mai bun un continent numit Europa si de a construi un spatiu dezvoltat din toate punctele de vedere. Adevarata Europa,insa,se construieste atunci,cand are loc uniunea statelor,ca in proverbul:Unde-I unul nu-I putere,unde-s doi puterea creste...Asa a procedat si Europa:si-a unit fortele,si-a scos granitele,si au declarat incredere intre state.Or,ce este mai important decat increderea.

Statele care candva au luptat unul contra altuia,au ajuns sa-si proiecteze viitorul pe increderea reciproca.Astfel,Germania si Franta,tari care au luptat una impotriva alteia si-au intins mana si au votat viitorul.Viitorul tarii lor si viitorul altor state care au venit alaturi.Asa,mai artistic prezentat,s-a asezat pe harta lumii Europa.Olanda,Belgia,Luxembourgul,Italia si alte tari de mai tarziu au gandit an unison:unindu-ne vom fi o forta.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.