Ce este Kaizen?

Trimis la data: 2010-01-20
Materia: Sociologie
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.78 / 10
Downloads: 0
Autor: Marius Sucevita
Dimensiune: 12kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Kaizen (in japoneza insemnand "imbunatatire continua") imbina foarte bine provocarile adresate tinerilor in a continua invatarea si dezvoltarea profesionala pe tot parcursul vietii.Numele de Kaizen a fost ales deoarece recunoaste ca dezvoltarea si progresul au nevoie de o continua revizuire. Programul incurajeaza tinerii sa utilizeze in mod constant ratiunea critica in a regandi modul in care sunt facute lucrurile in comunitatea lor si in propriile lor actiuni si ganduri.
Kaizen recunoaste ca pentru o dezvoltare sustinuta, o societate impreuna cu membrii ei trebuie sa fie mereu activa si mereu constienta de nevoile comunitatii si solutiile utilizate in rezolvarea problemelor aparute. Deoarece totul a fost colectivizat, nimeni nu era de fapt responsabil; nimeni nu era responsabil, nimanui nu-i pasa. Orice individ era absolvit de responsabilitate deoarece el sau ea delega problema la un nivel mai mare, acela al institutiei." - Slavenka Drakulic - Cafe Europa.

Kaizen incearca sa schimbe aceste prejudecati prin implicarea tinerilor in comunitate prin Invatarea prin Serviciul in folosul Comunitatii.
Kaizen este un program destinat special pentru a ajuta Romania si tineretul din tarile post-comuniste in a dezvolta competentele necesare pentru a trai intr-o societate democratica si intr-o economie de piata competitiva. A imparti valori pozitive este fundamental. Idea este ca nu putem sa-i incurajam pe tineri sa traiasca o viata virtuoasa daca nici noi nu facem la fel. Aceste valori includ increderea in cadrul unui mediu sigur de grup si dezvoltarea unor deprinderi de marketing atat de importante in aceasta zona.

Tinerii din Programul Kaizen sunt invatati sa utilizeze strategii pe termen scurt si lung in anumite domenii ale vietii.
Bazata pe ideea ca dezvoltarea personala este un fenomen complex si necesita suportului grupului, critica constructiva si dezvoltarea in multiple domenii in acelasi timp, Kaizen se lupta sa indeplineasca aceste cerinte prin proiecte in folosul comunitatii la fiecare doua luni, intalniri saptamanale ale grupului si dezvoltarea continua a deprinderilor individuale. Concentrarea se face pe dezvoltarea sanatatii psihice, cunostinte morale si spirituale, deprinderi de viata necesare si inteligenta si invatarea relationala - concentrat pe onestitate si deschidere.

Fiecare grup este o mica comunitate, membrii sunt incurajati sa dezvolte un contract pe care se obliga sa-l respecte si care se bazeaza pe respect si increderea in grupul respectiv. De asemenea, membrii cad de acord sa urmeze Contractul de Valori, dezvoltat special pentru Programul Kaizen si se bazaeaza pe valorile prezentate pe timpul participarii lor in Programul Viata.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.