Cele 7 zile ale creatiei

Trimis la data: 2003-12-10
Materia: Religie
Nivel: Liceu
Pagini: 5
Nota: 8.90 / 10
Downloads: 7333
Autor: Valeriu-timea
Dimensiune: 6kb
Voturi: 698
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Relatarea Scripturii cu privire la creaţie începe astfel:
„La început Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul. Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape era întuneric şi Duhul lui Dumnezeu se mişca pe deasupra apelor. Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” Şi a fost lumină. Dumnezeu a văzut că lumina era bună şi Dumnezeu a despărţit lumina de întuneric. Dumnezeu a numit lumina zi iar întunericul l-a numit noapte. Astfel , a fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua întâi.”
După cum se observă din acest text , în prima zi din istoria omenirii, Dumnezeu a făcut pământul care era înconjurat de un ocean planetar. Apoi Dumnezeu a făcut lumina. Nu se cunoaşte încă sursa acestei lumini.
„Dumnezeu a zis: „Să fie o întindere între ape şi ea să despartă apele de ape.” Şi Dumnezeu a făcut întinderea şi ea a despărţit apele care sunt dedesubtul întinderii de apele care sunt deasupra întinderii. Şi aşa a fost. Dumnezeu a numit întinderea cer. Astfel a fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a doua.”

Din acest pasaj rezultă că în ziua a doua o parte din apa care forma oceanul planetar, la porunca lui Dumnezeu s-a ridicat şi s-au format norii. Astfel a apărut atmosfera care desparte apa lichidă de vaporii de apă care înconjoară pământul la o înălţime foarte mare.

„Dumnezeu a zis: „Să se strângă la un loc apele care sunt dedesubtul cerului şi să se arate uscatul!” Şi aşa a fost. Dumnezeu a numit uscatul pamânt iar grămada de ape a numit-o mări. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun. Apoi Dumnezeu a zis: „Să dea pămâtul verdeaţă, iarbă cu sămânţă, pomi roditori care să facă rod după soiul lor şi care să aibă în ei sămânţa lor pe pământ.” Şi aşa a fost. Pământul a dat verdeaţă, iarbă cu sămânţă după soiul ei şi pomi care fac rod şi care îşi au sămânţa în ei după soiul lor. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun. Astfel a fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a treia.”

Iată că în ziua a treia Dumnezeu a făcut să se ridice continentele (uscatul) din apă. O dată cu acestea s-au format mările şi oceanele pe care le vedem astăzi. De asemenea, tot în această zi, Dumnezeu a poruncit să răsară vegetaţia, care era înzestrată cu capacitatea de regenerare (iarbă şi pomi cu sămânţă). Observăm o ordine logică şi naturală în acelaşi timp, în procesul creaţiei: pământul – apa - lumina – uscatul – vegetaţia. Astfel, plantele au avut condiţiile necesare pentru a se dezvolta.

„Dumnezeu a zis: ”Să fie nişte luminători în întinderea cerului ca să despartă ziua de noapte. Ei să fie nişte semne care să arate vremile, zilele şi anii şi să slujească de luminători în întinderea cerului ca să lumineze pământul.” Şi aşa a fost. Dumnezeu a făcut cei doi mari luminători şi anume: luminătorul cel mare ca să stăpânească ziua şi luminătorul cel mai mic ca să stăpânească noaptea.

A făcut şi stelele. Dumnezeu i-a aşezat în întinderea cerului ca să lumineze pământul, să stăpânească ziua şi noaptea şi să despartă lumina de întuneric. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun. Astfel a fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a patra.”

Dumnezeu a creat şi poziţionat pe orbită în ziua a patra soarele, luna şi planetele. De asemenea, El a creat stelele tot în această zi. Aceşti aştrii cereşti au fost făcuţi cu scopul de a lumina şi încălzi pământul. Datorită lor se poate măsura cu exactitate timpul, iar omul se poate orienta după ele, fie că este pe mare sau pe uscat.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.