Celula

Trimis la data: 2010-07-02
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Mihaela_G
Dimensiune: 18kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Toate tipurile de tesut din corpul omenesc sunt formate din celule. Celulele se grupeaza,formeaza tesuturi,iar tesuturile formeaza organe si sisteme de organe.Cele doua tipuri de celule : 1 . Procariote 2 .Eucariote. Se deosebesc d.p.d.v. al organizarii interne. Structura 1 procariotelor este simpla : enzimele si substantele chimice se afla in citoplasma ; citoplasma este invelita intr-o membrana.Aceste celule nu au nucleu.

Referate similare:

Eucariotele sunt mult mai mari decat procariotele si mai dezvoltate cu o structura mai complexa : materialul genetic se afla in nucleu si este inconjurat de nucleoplasma , care are o membrane proprie. Aceasta membrane inveleste citoplasma.Celulele corpului uman sunt eucariote.
Organitele celulare sunt sunt capabile sa intretina functiile speciale pe calea activitatii structurilor interioare.Acesti componenti existenti in citoplasma armonizeaza procesele chimice ale celulei.Ei creeaza combinatii celulare vitale si transporta produsii realizati de celula.

Tesuturile corpului sunt alcatuite din diferite tipuri de celule. Toate celulele,cu exceptia globulelor rosii, se caracterizeaza prin pozitia centrala a nucleului.Forma celulelor poate fi diferita,conform cu activitatea difritelor tesuturi.Celulele nervoase din creier au numeroase prelungiri prin care pot atinge celulele nervoase vecine,in schimb celulele osoase acumuleaza particule minerale.Globulele rosii mature inainteaza prin artera.In loc de nucleu si alte organite celulare, ele contin hemoglobina si transporta oxigenul pentru satisfacerea necesarului de oxygen al celorlalte celule.

Trei componenti importanti se combina intre ei si formeaza ADN-ul cu numele de acid dezoxiribonucleic , avand forma dublu-spiralata si molecule lungi.Flancurile funiilor rasucite seamana cu o scara de funii ; intersectandu-se seamana cu un lant pe care se succed grupe de zaharide si de fosfat.Fiecare treapta a scarii este formata dintr-o baza cu continut de 2 molecule de azot sau adenina si timina sau citozina si guanina.O legatura slaba de hydrogen mantine bazele la mijlocul treptei.In toate celulele,in interiorul nucleului , ADN-ul situata in cromozomi este substanta ereditara.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.