Celula

Trimis la data: 2012-05-08 Materia: Informatica Nivel: Liceu Pagini: 27 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Ipate robert stefan Dimensiune: 1151kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
HTML (Hypertext Markup Language) este un limbaj creat in scopul de a descrie, in mod text, formatul paginilor Web; fisierele create in acest limbaj vor fi interpretate de navigatoare, care vor afisa paginile in forma dorita (cu texte formatate, liste, tabele, formule, imagini, hiperlegaturi, obiecte multimedia etc.). HTML a aparut ca o aplicatie ISO standard (apartine standardului SGML - Standard Generalized Markup Language, specializat pentru hipertext si adaptat la Web).

Asa cum se poate deduce din numele limbajului, HTML descrie caracteristicile de format ale elementelor incluse prin procedee de marcare. Acestea pot fi asemanate intuitiv cu marcajele folosite in tipografie pentru a indica scrierea unui text cu un anumit tip de caractere. Fiecare element va fi introdus intre doua marcaje ("tags", in limba engleza) - de inceput si sfarsit - (uzual) de forma ... .

Caracterele speciale de delimitare a marcajelor "" permit deosebirea acestora de textul propriu-zis. De exemplu, pentru textele aldine (ingrosate), marcajul de inceput este iar de sfarsit - .
In informatica, limbajele de marcare sunt foarte convenabile fiindca comenzile lor pot fi interpretate simplu. LaTeX-ul, de exemplu, este tot un limbaj de marcare; prin interpretarea fisierelor .tex descrise in acest limbaj se va genera formatul dorit al documentelor pe diverse tipuri de sisteme de calcul (in cazul, LaTeX-ului, se obtine uzual format PostScript sau PDF).

In schimb, procesoarele de documente uzuale nu au un limbaj de marcare standardizat, care sa ofere compatibilitate intre diverse tipuri de calculatoare si sisteme de operare. Astfel, se poate spune ca avantajele aplicarii limbajelor de marcare constau in portabilitate si flexibilitate: fisierele create cu ajutorul lor pot fi transferate pe orice tip de sistem, unde vor fi interpretate cu ajutorul unor programe specifice.

De fapt, procesoarele de texte uzuale folosesc adesea procedee de marcare pentru formatari (de exemplu, formatarile de tip caracter din Word); in acest caz insa, caracterele de control introduse sunt ascunse iar rezultatul editarii este direct vizibil ("What You See Is What You Get"). In schimb, in limbajele de marcare - inclusiv HTML - marcajele sunt introduse in text, astfel incat acestea sunt exclusiv succesiuni de caractere (litere, cifre, caractere speciale) - fisiere de tip text.

Referitor la legatura dintre procesoarele de documente uzuale si limbajul HTML, mai trebuie mentionat faptul ca ultimele versiuni ale editoarelor de documente ofera facilitati de salvare in format HTML - de exemplu, Word, incepand cu versiunea Microsoft Office '97. Mai mult, toate produsele incluse in aceasta gama dedicata biroticii (MS Office) ofera compatibilitate cu formatul HTML.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.