Celula Eucariota

Trimis la data: 2014-01-12
Materia: Biologie
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 9.43 / 10
Downloads: 0
Autor: Florin Cretu
Dimensiune: 15kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Celula este unitatea de baza, structurala si functionala, a tuturor organismelor vii.Exista doua tipuri de celule : procariote si eucariote. Celulele procariote sunte, de obicei, independente, in timp ce celulele eucariote sunt adesea gasite in organisme multicelulare.Aceste celule sunt aproximativ de 15 ori mai mari decat o procariota tipica si pot avea volumul de 1000 de ori mai mare.
Organitele celulare sunt structure specializate localizate in citoplasma celulara, care indeplinesc functii specifice, unele dintre ele posedand o membrane proprie.Reticulul endoplasmatic ( RE ) este un organit care se gaseste la celulele eucariote.

Ribozomii generate de nucleoli sunt constituiti din ARN. Ei se gasesc liberi in citoplasma celulara sau atasati reticulului endoplasmatic.
Aparatul Golgi este un organit cellular gasit la majoritatea eucariotelor.
Lizozomul este un organit celular care stocheaza peste 40 de enzime hidrolitice pastrate in stare inactiva intr-un mediu alcalin.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.