Cercetare de marketing privind utilizarea produselor si seviciilor IT&C

Trimis la data: 2010-10-17
Materia: Marketing
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 7.41 / 10
Downloads: 6
Autor: Andrea0209
Dimensiune: 1427kb
Voturi: 6
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui referat:
Ipotezele cercetarii.Studentii din universitate detin PC-uri si telefoane mobile si accesorii pentru PC;au acces la internet in proportie de cel putin 75 %;au o opinie favorabila referitoare la faptul ca detinerea de cunostinte de operare PC avansate le ofera avantaje la angajare;in achizitionarea produselor si serviciilor IT&C tin cont de pret si de marca si folosesc diverse surse de documentare inainte de achizitionare;
Sunt abonati la site-uri ce ofera informatii economice pe care le utilizeaza pentru documentare;utilizeaza motoare de cautare disponbile pe internet;au efectuat cumparaturi on - line;au telefon mobil si acces internet de cel putin 2 ani;serviciile de telefonie mobila si acces internet sunt importante pentru ei.

Tipuri de scale utilizate.1. Scala Likert in acest studiu a fost utilizata pentru evaluarea urmatoarelor opinii:"Cunostintele de operare PC sunt importante pentru angajare.""Am incredere in informatiile disponibile pe internet.""Urmatoarele servicii IT&C sunt importante pentru mine: acces internet si telefonie mobila.""Telefonul mobil este in opinia dvs.: un accesoriu la moda, un produs util."

2. Scala lui Stapel, in cercetarea prezenta a fost utilizata pentru:
Evidentierea opiniei privind criteriile de alegere a produselor si serviciilor IT&C: pret, marca, promotii / oferte, service-ul post vanzare.Sursele de informare utilizate in achizitionarea produselor si serviciilor IT&C: pliante promotionale, presa de specialitate, recomandarile prietenilor, recomandarile vanzatorilor.

3. Scala trihotomica, in studiul prezentat s - a utilizat pentru intrebarea:In viitor veti face cumparaturi on - line?
4. Scala de ordonare :Ierarhizarea optiunilor de utilizare a internetului in ordinea frecventei de utilizare: documentare, e-mail, chat, muzica, filme.

5. Scala cu suma constanta in chestionar aceasta scala a fost utilizata pentru:Impartiti 100 de puncte intre urmatoarele activitati functie de tipul de utilizare a PC-ului: scoala, joc, chat.Impartiti 100 de puncte intre urmatoarele motoare de cautare: Yahoo, Google, MSN

Caracteristici socio - demografice:are varsta medie de 21,1 ani,
e student la stiinte economice, are media de absolvire a anului anterior de studiu 8,23,este fie bugetar fie cu taxa,
majoritatea sunt absolventi de liceu cu profil stiinte exacte, economice sau umaniste, majoritatea nu au loc de munca dar in viitor isi doresc sa colaboreze sau chiar sa se angajaze la o firma.

Caracteristici legate de produsele si serviciile IT&C.Cu exceptia a doi studenti din esantion, restul detin PC-uri, 85 % au acces la internet (din care 70% cu abonament), aproape jumatate au accesorii (imprimante, scanere, camera web, etc.), procesorul pe care il au este fie marca AMD fie Intel.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.