Cercetare marketing ketchup Tomi

Trimis la data: 2011-05-26
Materia: Marketing
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Nota: 8.55 / 10
Downloads: 9
Autor: Tudor Mihai
Dimensiune: 313kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui referat:
Orkla Group este o companie din Norvegia care activeaza in domeniile: bunuri deconsum, produse speciale, chimie si investitii financiare si care are o cifra de afaceri de 7 miliarde. Compania este prezenta in Romania din 2002, cand a achizitionat producatorul de margarina si sosuri Topway Food. Ulterior, firma a preluat producatorul de pateuri Ardealul Covasna, pentru circa 14 milioane euro, cateva linii de procesare a fructelor si legumelor, de la firma Grup JM din Targoviste, si producatorul de margarina Royal Brinkers Romania, in urma unei tranzactii cu o valoare de 18,4 milioane euro. In prezent (aprilie 2009) compania are platforme industriale la Bucuresti (margarina industriala),
Craiova (margarina), Covasna (ketchup, mustar, pate) si Iasi (patiserie congelata). Printre cele mai cunoscute marci din portofoliul companiei se numara brandurile Ardealul(pateu), Tomi (ketchup), Bunica (ulei), Wiesana, Unirea (margarina) si Linco.
Agentia McCann/Creative Services a realizat o noua campanie de imagine pentru brandul Tomi de la Orkla Foods Romania. Campania se desfasoara sub sloganul "Tomi da gustul" si contine, pe langa componenta ATL alcatuita din spoturile "Rai" si "Iad", o campanie la punctul de vanzare prin care Tomi doreste sa isi reconfirme pozitia de leader, atat ca produs, cat si ca brand in categoria de ketchup de pe piata romaneasca.

Odata cu lansarea noii campanii, Tomi vine si cu un ambalaj nou pentru cele 3 sortimente existente (dulce, picant, cu usturoi) care valorifica atat gustul produsului, cat si personalitatea Tomi. "Cand mancarea e mai gustoasa te simti mai bine. Asa am pornit. Si ne-am
gandit ca cele mai clare si mai amuzante personaje care isi pot schimba atitudinea sunt locuitorii Iadului si ai Raiului.

Super petrecere in Rai, balet sensibil si petale de flori in Iad. Tomi iti face mancarea mai gustoasa si scoate ce e mai haios din tine. ", a declarat Radu Pilat, Copywriter McCann/Creative Services, despre ideea care a stat la baza realizarii celor doua spoturi.

Alexandra Chirica, Marketing Manager Orkla Foods: "Tomi este constant liderul de piata in categoria ketchup din Romania, bucurandu-se de cea mai mare notorietate si loialitate in randul consumatorilor sai. Tomi a imprimat tempo-ul in categoria ketchup, venind mereu cu inovatie de gust, ambalaj, comunicare.

Asteptarile consumatorilor sunt insa tot mai mari: obisnuiti fiind cu un dialog plin de umor si temperament, acestia vor mereu ceva nou de la brand-ul lor favorit. Platforma de comunicare din aceasta toamna a venit din partea consumatorilor.

Ideea principala este ca "Tomi condimenteaza nu numai mancarea, ci si viata", iar lucrurile obisnuite, din viata de zi cu zi, pot fi privite si din alta perspectiva, devenind astfel mai interesante, mai distractive. Schimbarea Tomi se produce in toate directiile, de la ambalaj, la o noua campanie de comunicare atat in media, cat si la raft. Tomi continua sa ne surprinda si sa ne invioreze.

Analiza PEST caracterizeaza firma din punct de vedere al influentei mediului politic, economic, social si tehnologic. Compania Orkla Foods Romania este supusa legislatiei din Romania, tinand cont de faptul ca are o acoperire la nivel national. Deciziile de marketing si, in general, activitatea comerciala sunt puternic afectate de mediul politic.

Razboaiele, conflictele dintre partide sau campaniile de alegeri locale sau nationale pot aduce schimbari importante pe piata si,
implicit, in deciziile de marketing. Promulgarea sau abrogarea unor legi, decrete, ordonante si hotarari pot generea oportunitati sau constrangeri pentru firma, pentru furnizorii sai sau pentru
clientii sai.

In stransa legatura cu mediul politic, legislatia romaneasca a cunoscut schimbari majore dupa 1989. Parlamentul a votat Constitutia si o serie de alte legi menite sa puna bazele reformei in Romania, prin promovarea pluralismului formelor de proprietate si afirmarea proprietatii private.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.