Cercetarea cauzelor de incendiu

Trimis la data: 2010-06-09
Materia: Administratie
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 8.42 / 10
Downloads: 0
Autor: Miruna turculet
Dimensiune: 17kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Cercetarea cauzelor de incendii trebuie inteleasa ca un ansamblu de masuri si actiuni organizatorice, tehnice si operative care include metode, procedee si mijloace specifice in vederea stabilirii precise a imprejurarilor, surselor, mijloacelor de aprindere si, dupa caz, a autorilor care au generat producerea incendiului sau evenimentului urmat de incendiu. Activitatea de cercetare are ca cerinte de baza: operativitatea, autenticitatea datelor, informatiilor, probelor si eficienta masurilor tehnice sau organizatorice luate pentru prevenirea altor evenimente de aceeasi natura ti include:
Amprenta incendiului - imaginea macroscopica a ansamblului modificarilor survenite la locul incendiului ca urmare a efectelor incendiului asupra spatiului incendiat si a bunurilor aflate in acesta.
Urma - este orice modificare produsa in mediul in care a izbucnit incendiul sau in alte locuri ce au legatura cu acesta, ca urmare a interactiunii dintre fenomenele tehnice, naturale, infractionale sau de alta natura, mijloacele si caile de actiune ale acestora si elementele componente ale spatiului incendiat.

Scopurile activitatii de cercetare a incendiilor sunt: descoperirea imprejurarilor si cauzelor reale care au generat incendiile; prevenirea in viitor a incendiilor datorate cauzelor si imprejurarilor similare sau asemanatoare celor cercetate;- sprijinirea organelor de cercetare penala in elucidarea cauzelor, in identificara si in administrarea probelor in vederea aflarii adevarului pentru luarea masurilor ce se impun; formularea concluziilor si invatamintelor privind activitatea de prevenire si stingere a incendiilor desfasurata si luarea masurilor pentru perfectionarea acesteia in viitor;

Sursa de aprindere - reprezinta sursa care poseda energia minima necesara pentru aprinderea combustibilului. Mijlocul care a produs aprinderea - reprezinta sistemul, aparatul, utilajul, fenomenul, s.a. ce pot fi generatoare ale surselor de aprindere.Imprejurarea determinanta - se refera la conditiile favorizante care fac posibila punerea in contact a sursei de aprindere cu masa combustibila.
- Metodologia stabilirii imprejurarilor si cauzelor de incendiu - reprezinta sistemul de reguli prin care se asigura efectuarea organizata si operativa a activitatii de cercetare la fata locului, elaborarea si verificarea ipotezelor, modul de cooperare cu specialisti si alte organe abilitate prin lege, stabilirea cauzei de incendiu si intocmirea raportului de cercetare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.