Cercetarea la fata locului in cazul accidentelor de circulatie

Trimis la data: 2008-02-16 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 56 Nota: / 10 Downloads: 24
Autor: Larisa Dimensiune: 63kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
1.1. Definirea noţiunilor: “accident de circulaţie şi accident de circulaţie rutieră”.Pornind de la definirea accidentului ca fiind un eveniment întâmplător şi neprevăzut care cauzează o avarie sau aduce rănirea, mutilarea ori moartea unei fiinţe, constatăm că în accidentul de trefic rutier sunt implicaţi în general doi factori importanţi: autovehicolul şi omul în multiplele sale calităţi; conducător auto, pasager, pieton, biciclist, etc.

În ceea ce priveşte noţiunea de accident de circulaţie, acesta poate fi definit drept un eveniment produs pe drumurile publice, constând din coliziunea a două sau mai multe vehicule, ori a unui vehicul cu un alt obstacol, lovirea sau călcarea pietonilor s.a. având ca rezultat vătămarea integrităţii corporale sau moartea unei persoane, pagube materiale, precum şi stânjenirea circulaţiei.

O definire mai complexă şi mai exactă consideră accidentul ca fiind un eveniment cu urmări socialmente periculoase care constau în distrugerea sau avarierea mijloacelor de transport sau a altor bunuri, moartea sau vătămarea integrităţii corporale a unor persoane, eveniment care apare în timpul circulaţiei sau exploatării mijloacelor de transport ca urmare a acţiunilor sau omisiunilor conducătorilor auto, pietonilor, călătărilor sau altor persoane ori altor cauze.

Accidentul de trafic rutier este un fenomen activ, în plină desfăşurare. De la o zi la alte se ivesc noi probleme în funcţie de numărul de autovehicule, extinderea şi dezvoltarea căilor rutiere, dezvoltarea şi perfecţionarea mijloacelor de fabricaţie a maşinilor, creşterea vitezei, probleme ce necesită un studiu continuu şi aprofundat.

Circulaţia rutieră este un fenomen la a cărui existenţă concură mai multe elemente componente dintre care cele mai importante sunt: omul, vehiculul, drumul şi legislaţia corespunzătoare domeniului sau care are influenţă asupra sa. Desfăşurarea normală a traficului rutier presupune existenţa unei tipologii determinate de relaţii între elementele componente. Perturbările apărute în interacţiunea dintre elemente constituie efectivul sau materializarea alterării relaţiilor dintre factorii care concură la realizarea circulaţiei rutiere ca fenomen dinamic al vieţii sociale.

O parte din evenimentele negative produse pe drumurile publice sunt denumite generic accidente de circulaţie.În accepţiunea dicţionarului limbii Române, prin accident se înţelege o întâmplare neprevăzută care poate provoca o avarie, sau rănirea ori moartea unei persoane.

Interpretând din punct de vedere juridic, această definiţie trebuie să acceptăm sensul corespunzător căruia întâmplarea nu a fost prevăzută deşi putea şi trabuia să fie, întrucât, altfel ar însemna să fim de acord cu faptul că accidentul în general, este imprevizibil şi prin urmare, încă de la început nu s-ar mai pune problema tragerii la răspundere a celor care au concurat la producerea sa.

1.2.Infractiuni la regimul circulatiei rutiere.
Regimul circulaţiei pe drumurile publice urmăreşte asigurarea desfăşurării normale a traficului rutier, securitatea circulaţiei rutiere, precum şi prevenirea evenimentelor şi accidentelor rutiere.

În prezent, regimul circulaţiei pe drumurile publice din România este reglementat prin Decretul 328/1966 privind circulaţia pe drumurile publice, modificările şi republicările ulterioare, Regulamentul pentru aplicarea Decretului 328 aprobat prin HCM 772/1966 , cu modificările şi republicările ulterioare HG 594/1991 privind verificarea îndeplinirii condiţiilor tehnice de către autovehicule şi remorcile care circulă pe drumurile publice,cu modificările ulterioare, din care am reprodus mai sus acele dispoziţii care au caracter penal şi cele care contribuie la completarea şi explicarea dispoziţiilor penale. Există şi alte acte normative în acest domeniu care, însă, nu vizează dispoziţiile penale.

Decretul 328 este o lege specială cu dispoziţii penale, aceste dispoziţii fiind cuprinse în art. 35-39.În art. 35-39 din Decretul 328 sunt înscrise 10 infracţiuni speciale, şi anume:a. Infracţiunea de punere în circulaţie sau de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, în art. 35 alin. 1;

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.