Cercetari privind comportarea unor soiuri si elite de par la atacul principalelor daunatori in bazinul pomicol Lugoj - Herindesti

Trimis la data: 2009-11-10 Materia: Agronomie Nivel: Facultate Pagini: 62 Nota: / 10 Downloads: 192
Autor: Coxy Dimensiune: 3194kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Printre plantele pomicole, parul (Pyrus communis) are o pondere insemnata in economia productiei de fructe pe glob, ocupand locul al doilea dupa max intre speciile de climat temperat si locul al treilea, dupa mar si piersic, ca valoare economics.

In Romania, dupa anul 1991, pomicultura a cunoscut un regres vertiginos din toate punctele de vedere, datorat, in primul rand, schimbarilor profunde din structura de proprietate, in baza legilor de retrocedare, legi cu destule imperfectiuni.

Marile livezi comerciale au fost divizate in parcele mici, cu suprafete adesea de sub 1 ha, iar cei mai multi dintre noii proprietari nu poseda cunostinte in domeniul pomiculturii. O diminuare drastica a-suferit si productia de pomi altoiti, produsi in pepiniere, unde se produceau peste 10 milioane bucati anual inainte de anul 1989, iar acum se produc anual putin peste 1 milion de bucati, la specia par producandu-se anual cateva zeci de mii de bucati.

Cercetarile intreprjnse, precum si rezultatele de productie obtinute la par, au permis recomandari valoroase cu caracter apiicativ in practica pomicola, contribuind la o buna reusita a acestei culturi in multe bazine pomicole din tara.

Faptul ca in zona de vest a tarii, respectiv zona Banatului, parul nu define o pondere insemnata, ne-a determinat sa intreprindem aceste cercetari, prin care sa demonstram ca aceasta cultura merita sa fie luata in considerare, Intr-o masura mult mai mare, gasindu-si aici conditii optime de dezvoltare.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.