Chimia compusilor naturali, legislatie si protectia consumatorului

Trimis la data: 2014-06-01
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Nota: 9.96 / 10
Downloads: 0
Autor: d4rky
Dimensiune: 23kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Inca din cele mai vechi timpuri, painea si produsele de panificatie au stat la bazaalimentatiei oamenilor, fie ca era vorba de masa de dimineata, pranz sau cina, de la ceisaraci la cei bogati, pe tot cuprinsul Pamantului brutaritul era o indeletnicire normala inviata rurala, iar in vremurile mai apropiate de noi fiecare gospodarie avand cuptor de paine. In trecut painea alba, ce era facuta din faina alba de calitate superioara, eraalimentul bogatilor, iar cea neagra, era considerata alimentul saracilor.
Riscul de expunere la vibratii in sectorul morarit si panificatie este derivat in principal din utilizarea vehiculelor, dar si in zonele de macinare si cernere specifice doar activitatii de morarit.
Conform HG 1876/2006, capitolul II, sectiune 1, art. 7, angajatorul trebuie sa evalueze nivelurile de vibratii mecanice la care sunt expusi lucratorii si aplice masurile de prevenire rezultate din evaluare. Pentru aceasta, este necesara realizarea masuratorilor corespunzatoare.

In aceasta act normativ sunt specificate si valorile care presupun adoptarea de masuri preventive, precum si valorile limita de expunere la vibratii atat la cele care afecteaza intreg organismul cat si la cele care afecteaza sistemul mana-brat.
Expunerea la vibratii poate produce diferite efecte asupra sanatatii angajatului, pe langa faptul ca pot fi un impediment in desfasurarea sarcinilor sale de serviciu. Efectele vibratiilor pot aparea dupa o scurta expunere, de obicei disparand dupa putin timp sau pot aparea dupa cativa ani datorita efectului de expunere prelungita la acestea, efectele putandu-se croniciza.

Efectele expunerii la vibratii pot fi vasculare, osteoarticulare, nervoase (insomnie, nesiguranta, senzatie de oboseala), musculare, afectiuni ale sistemului circulator si urologic, expunerea concomitenta la frig putand potenta efectele.
De aceea este necesara adoptarea de masuri de prevenire si protectie in functie de rezultatele obtinute in urma evaluarii.
Daca nivelul de expunere zilnica depaseste valoarea de expunere care determina o actiune este necesara desfasurarea urmatoarelor actiuni: stabilirea si executia unui program de masuri preventive ce au ca scop reducerea la minim a gradului de expunere la vibratii:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.