Chirurgie estetica

Trimis la data: 2005-11-29
Materia: Marketing
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 8.38 / 10
Downloads: 20
Autor: Beatrice Anghel
Dimensiune: 185kb
Voturi: 96
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui referat:
Primul pas este întotdeauna consultaţia.Medicul va decide împreună cu dvs. dacă sunteţi sau nu eligibil pentru un anumit tip de operaţie. Criteriile de eligibilitate vizează: tipul problemei, eventualele boli sau experienţe traumatizante (operaţii, accidente), stilul de viaţă (consumul de ţigări, alcool, medicamente, etc.), diferite probleme psihice (pacientul/a trebuie să aibă un tonus psihic stabil, să fie realist/ă în aşteptările sale). Unele operaţii implică intervenţii în mai multe zone ale corpului în acelaşi timp.
Amplitudinea operaţiei depinde de aşteptările dumneavoastră cu privire la rezultat şi de consideraţiile chirurgului. În timpul primei consultaţii, vi se va explica ce tip de anestezic se va folosi în timpul operaţiei. Anestezia poate fi locală (ramaneţi treaz/ă pe parcursul intervenţiei, iar regiunea operată va fi amorţită mai multe ore), sau totală, (în timpul operaţiei pacientul este adormit). Unele operaţii implică de la sine anestezia totală, dar există şi cazuri în care se poate opta pentru anestezie locală. Oricum, alegerea depinde de gradul de complexitate al operaţiei. În general, o operaţie durează una – două ore. Cazurile mai complicate necesită, desigur, mai mult timp.

Mărirea sânului nu este doar o decizie medicală, ci în primul rând una personală. Îmbunătăţirea aspectului poate creşte încrederea de sine a persoanei. Cunoaşterea cât mai exactă a posibilităţilor tehnologice şi medicale moderne, a avantajelor, a riscurilor şi a implicaţiilor acestor posibilităţi, este primul şi cel mai important pas în vederea luării unei decizii obiective în acest sens.

În momentul de faţă, pe piaţă există mai mulţi producători de implanturi de sâni şi fiecare comercializează mai multe tipuri de implant pentru a se adapta necesităţilor fiecărui caz în parte. Sunt tipuri diferite în funcţie de mărime (lungime, lăţime şi proiecţie), de înveliş, de conţinut, şi de scopul operaţiei (mărirea sânilor dintr-o etapă sau în mai multe etape, reconstrucţia sânilor, etc.).

TIPURILE DE IMPLANTURI MAMARE
Implanturi cu continut salin (ser fiziologic) Implanturi preumplute cu gel siliconic, moale sau coeziv (un gel care imită cât de mult, ţesutul mamar). Implanturi mixte (cu înveliş dublu ser fiziologic +gel siliconic) Implanturile cu conţinut salin sunt utilizate deoarece substanţa din interiorul implantului este ceea ce formează peste 70% din corpul uman. Dacă proteza curge, soluţia salina este imediat absorbită de organism.

Pe de alta parte, protezele cu conţinut salin sunt mai puţin plăcute la pipăit şi nu imită perfect consistenţa ţesutului mamar. Mărimea protezei trebuie aleasă atât în funcţie de forma şi marimea bustului cât şi de calitatea pielii. Implanturile cu silicon sunt mai preferate de chirurgi şi de paciente deoarece arată şi se simt la fel de bine ca un sân natural.

Implantul cu gel siliconic coeziv are avantajul de a avea o consistenţa mai mare şi vascozitatea gelului face ca în caz de ruptură, gelul să nu iasă din implant. În cazul în care o proteză cu gel siliconic obişnuit se sparge, unele paciente pot simţi o usoară caldură sau modificarea formei sânului. În general în cazul spargerii unei astfel de proteze substanţa care se scurge rămâne în capsula periprotetică.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.