Cine ataca biserica catolica?

Trimis la data: 2003-03-19
Materia: Religie
Nivel: Facultate
Pagini: 44
Nota: 8.24 / 10
Downloads: 13
Autor: Marinn
Dimensiune: 100kb
Voturi: 237
Tipul fisierelor: rtf
Acorda si tu o nota acestui referat:
Ne copleseste amaraciunea vazând cum dupa sperantele neîmplinite ale iernii anului 1989, România nu numai ca a ramas înfeudata nomenclaturii comuniste, dar a acumulat toate influentele nocive dezvoltate în lumea vestica de aceeasi conspiratie care a instaurat comunismul în estul Europei.
S'a denaturat încrederea si cinstea pe care se bazau relatiile dintre locuitorii Europei dinainte de cel de-al doilea razboi mondial, când ajungea sa-ti dai cuvântul ca o întelegere sa fie valabila pentru ca oamenii respectau în mare masura adevarul si bunul si viata altuia. S'a denaturat prietenia si bunavointa imediata si neconditionata care constituiau farmecul vietii împreuna. S'au crescut necinstea si rautatea gratuita, inculcându-se materialismul, egoismul si anti-cultura "modernismului".

Toate relele astea n'au cazut din senin pe capul oamenilor ci au fost introduse în mod organizat prin actiune sistematica de educare într'ale raului timp de decenii. Mari forte au investit bani si au organizat armate de "intelectuali progresisti", psihologi, educatori, specialisti care au realizat deteriorarea caracterului noilor generatii.

Dar investitia lor n'ar fi dat atâtea roade daca sufletele oamenilor ar fi pastrat credinta si etica crestina. De aceea ne copleseste amaraciunea vazând cum atacul acelorasi forte le demoleaza si pe acestea din urma.

Suntem catolici, si am vazut biserica noastra interzisa, si preotii nostri fortati sa-si renege apartenenta la catolicism, iar daca refuzau, aruncati în închisoare si uneori exterminati.

Nici astazi nu s'au restituit peste tot bisericile confiscate de regimul comunist de la catolicii români, dupa ce Biserica Româna Ortodoxa a devenit o sucursala a Ministerului Cultelor condusa de salariati ai regimului comunist. Preotii si episcopii nostri care si-au pastrat nestinsa flacara credintei lor si a atasamentului pentru Vatican au suferit în închisoare. Ne copleseste amaraciunea la gândul ca ar fi putut muri degeaba.

Ne copleseste amaraciunea vazând cum înainteaza planul conspiratiei financiare internationale de a sterge România de pe harta lumii, de a o sfâsia si împarti între tarile învecinate asa cum o formulase planul Valev pe vremea când peste România domnea Uniunea Sovietica. Dar astazi, în 1995, planul nu mai e promovat de vecinii nostri din rasarit, ci de cei din apus, de la care un public inconstient si neinformat asteapta sa primeasca în dar bunastarea, libertatea, si drepturile cetatenesti.

Numele unuia ca William B. Wood, geograful sef al Departamentului de Stat american, apare sub o harta care arata România sfâsiata si Transilvania si nordul Moldovei apartinând Ungariei, iar Basarabia, "Republica Moldoveneasca", apartinând Ucrainei, într'un articol publicat în The Los Angeles Times la 25 August 1992.

Pentru cei care-si închipuie ca e doar un articol de ziar care contine doar parerea unei persoane, iata adevarul: ziare mari si controlate ca The Los Angeles Times, niciodata nu publica parerea unei persoane.

Tot ce publica astfel de ziare este conform unui program politic, si are doua scopuri: pe de o parte obisnuieste marele public cu ideea, oricât de mare ar fi enormitatea exprimata, si pe de alta da un semnal armatelor organizate de agenti ca sa stie în ce directie sa-si îndrepte eforturile. Iar publicul larg, dupa ce a vazut aceeasi minciuna tiparita de patru ori la rând în aceste ziare, crede ca e adevarul.

Ne cuprinde amaraciunea si eram aproape coplesiti de disperare - când am deschis ziarul Catholic Family News , tiparit în Canada, la care suntem abonati, si ne-au cazut ochii pe frumoasa icoana româneasca de mai jos. Din mijlocul textului exclusiv englez ne-au stralucit înainte cuvintele "Cela ce crede întru mine de va si muri viu va fi cela ce asculta cuvântul meu si crede întru cela ce m'a trimis pe mine are viata vecilor." Si-am înteles ca nu trebuie sa ne lasam coplesiti ci sa cautam sa stavilim raul, facându-ne datoria cu fortele pe care le avem oricât de mici ar fi ele.

Caci ce conteaza nu e cântarirea sanselor de izbânda ci cât de dreapta este cauza. Este datoria noastra de catolici sa ne aparam biserica de distrugere si transformare în opusul ei. Icoana de pe pagina 3 a ziarului Catholic Family News, Aprilie 1995 Biserica Catolica a fost sufletul Europei. Întreaga noastra civilizatie occidentala a crescut hranita de izvorul ei.

"Tu esti Petru, si pe aceasta piatra îmi voi cladi biserica, si portile iadului nu vor avea putere asupra ei; Si tie îti voi da cheile împaratiei cerurilor; si toate ce le vei lega pe pamânt, legate vor fi în cer", i-a spus Isus Hristos (Mat. 16: 18-19) lui Simon Petru; "Paste oile mele" (Ioan 21: 15-17).

Si din prabusirea imperiului roman, din nesfârsitele jafuri si varsari de sânge care s'au revarsat peste Europa, pastorii turmei lui Hristos au condus-o ca sa construiasca civilizatia noastra europeana, cladita pe conceptul de respect si dreptate, mila si într'ajutorare, spre deosebire de toate celelalte moduri de viata asiatice, Africane si pre-colombiene, despotice, crude, si canibalice chiar (în Africa, Caraibe, parti din America). Nedistrugând mostenirea ingineriei si legislatiei romane, acesti pastori crestini au stiut conduce turma ca sa cladeasca minunatele tari si orase europene, si întreaga structura a vietii civilizate.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.